Ειδήσεις

Μήνυμα Χρ. Κέλλα για τη νέα σχολική χρονιά


Στον αγιασμό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παραβρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος μετά τη λήξη της τελετής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά με όνειρα και υποσχέσεις για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Θέλω να ευχηθώ, λοιπόν, σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία και δύναμη για μια εποικοδομητική, επιτυχημένη χρονιά.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ.

Ανάμεσα σε μαθητές και γονείς που αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και σε εκπαιδευτικούς που είναι άξιοι του σεβασμού όλων μας.

Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής αποτελεί ίσως τον πιο ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης και καθρέφτη ολόκληρης της δομής του κράτους.

Ως αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, αρμόδιος και για θέματα Ειδικής Αγωγής, έχω δηλώσει πως η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά χώρος διαλόγου και υπεύθυνης στάσης.

Οφείλουμε όλοι με αίσθημα ευθύνης, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να εργαστούμε σκληρά και να συνεργαστούμε αρμονικά, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να έχουν τις συνθήκες που απαιτούνται, για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την γνώση και την πρόοδο, για ένα σχολείο του αύριο συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας και τις σύγχρονες ανάγκες.

 

Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Να είστε όλοι καλά».

Προηγούμενο άρθρο Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η ελευθερία δεν είναι πάντα δεδομένη!