Ειδήσεις

Η Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας εγκαινιάζει το περίπτερό της στη ΔΕΘ


Παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, του Υφυπουργού Σωκράτη Φάμελλου, του Πρέσβη της Ιταλίας και πολλώνεκπροσώπωνδήμων, φορέων και εταιρειών, η AΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ εγκαινίασε το περίπτερό της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Την τελετή παρουσίασε ο κ. Μάνος Εξαρχουλάκος, Διευθυντής Μarketingκαι Επικοινωνίας, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία των εγκαινίων που συμπίπτουν με τη νέα αρχή που πραγματοποιεί η εταιρεία, καθώς από πάροχος φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας γίνεται πανελλήνιος πάροχος ενέργειας, με συνδυαστικά προϊόντα φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης υπογράμμισε ότι«βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο κατά το οποίο η εταιρεία καλείται να παίξει ένα πολύ σημαντικόστρατηγικόρόλο στην ανάπτυξη του φυσικού αερίου στη χώρα». Υπενθύμισε ακόμη πως βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, κατά το οποίο αλλάζει η αγορά του φυσικού αερίου, με την απελευθέρωση τμημάτων της αγοράς, εν μέσω μιας πολύ θετικής συγκυρίας, καθώς καταγράφονται μεγάλα ποσοστά αύξησης της κατανάλωσης φυσικού αερίουετησίως. «Στην ενεργειακή στρατηγική της κυβέρνησης τα επόμενα χρόνια θα είναι η συνεχής επέκταση του ειδικού βάρους του φυσικού αερίου στο ενεργειακό σύστημα της χώρας μας. Ο τομέας αυτός θα είναι χώρος για μεγάλες επενδύσεις, μεγάλη καινοτομία και μεγάλη προσφορά στους καταναλωτές φθηνής και εξαιρετικά χρήσιμης ενέργειας», δήλωσε ο Υπουργός.

 

Την τελετή εγκαινίων χαιρέτισαν επίσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, κ. LuigiMaras και ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Κλεάνθης Σιαμπάκος.

Oκ. FedericoRegola, Γενικός Διευθυντής της ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, δηλώνοντας πως το 2017 αποτελεί μια εξαιρετικά επικερδή χρονιά, καθώς η εταιρεία έχει ήδη επιτύχει το 70% του ετήσιου στόχου της μέσα στο πρώτο μόνο εξάμηνο. Σημείωσε πως ήταν επίσης μια χρονιά καινοτομίας και μεταμόρφωσης για την ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ καθώς δημιούργησε νέες διαδικασίες, νέες Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Πελατών και νέο Τηλεφωνικό Κέντρο για την καλύτερη εμπειρία του πελάτη, ενώ απέκτησε παρουσία σε όλες τις πλατφόρμες socialmedia, εγκαινιάζοντας έναν νέο δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μαζί του. Ο κ. Regolaανέφερε πως στις αλλαγές της εταιρείας εντάχθηκε η επένδυση στα συστήματα IT, στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας αλλά και στην πρόσληψη στελεχών με νέες δεξιότητες, που σε συνεργασία με την υπάρχουσα ομάδα θα αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις επερχόμενες προκλήσεις του ανταγωνισμού στον τομέα της ενέργειας. Χαρακτήρισε την εταιρεία ως ένα είδος «startup» που ενώ ιδρύθηκε πριν από περίπου δυο δεκαετίες και διατηρεί την υψηλή αξία των εκατοντάδων χιλιάδων πελατών της, πέτυχε να μεταμορφωθεί μέσα σε 8 μήνες, χάρη στο πάθος των ανθρώπων που την απαρτίζουν.

Τόνισε επίσης τη σημασία της χορηγίας της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, που εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρείας να επεκταθεί πανελλαδικά. «Η ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στηρίζει από δω και στο εξής όλους τους Έλληνες, οπότε και την Εθνική Ομάδα όλων των Ελλήνων», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ο κ. Regola μίλησε επίσης για τα επόμενα βήματα της εταιρείας, που αφορούν την είσοδό της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως σημείωσε, η εταιρεία θα προσφέρει συνδυαστικά πακέτα και υπηρεσίες ώστε να εμπλουτίσει την προσφορά της στους πελάτες της, σε ανταγωνιστικές μάλιστα τιμές. Τέλος, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας ότι θα στηρίξει τις αλλαγές στον τομέα της ενέργειας προς όφελος της ελληνικής οικογένειας, της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ είναι ο Νο1 πάροχος φυσικού αερίου στην Ελλάδα σε αριθμό συνδέσεων. Παράλληλα, σφράγισε την είσοδό της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, λαμβάνοντας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας 350 MW για διάρκεια 20 ετών. Έτσι η εταιρεία θα παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας, προσφέροντας συνδυαστικά προϊόντα και υπηρεσίες ρεύματος και φυσικού αερίου σε επαγγελματικό και οικιακό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία είναι το αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής ΔΕΠΑ και του ιταλικού κολοσσού ενέργειας ΕΝΙ, οι οποίες κατέχουν το 51% και 49% της ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ αντίστοιχα, με τη δεύτερη να έχει και τη διαχείριση του σχήματος.

Είναι η πρώτη εταιρεία του κλάδου με ολοκληρωμένη παρουσία σε όλες τις πλατφόρμες socialmedia (Facebook, Twitter, Instagram and Linkedin), διασφαλίζοντας μια άμεση και έγκυρη επικοινωνία με τους καταναλωτές.

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ενημερωτικά φυλλάδια σε μαθητές όλης της Θεσσαλίας μοίρασε η Τροχαία