Ειδήσεις

Ημερίδα του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας σε συνεργασία με πνευματικούς φορείς από τις τέσσερις θεσσαλικές πρωτεύουσες, διοργανώνει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα (Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, ώρα 6.00 μ.μ.) ημερίδα με θέμα: «Θεσσαλία: ένας αιώνας από το πολυσήμαντο έτος 1917».

Εκτός από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Λάρισας οι υπόλοιποι συν-διοργανωτές φορείς είναι: (α) η Φιλολογική Ιστορική Αρχαιολογική Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.), η Εταιρία Θεσσαλικών Ερευνών (ΕΘΕ – Βόλος), ο Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.Λο.Σ. – Τρίκαλα) και οι Φίλοι Μουσείου Πόλης (Καρδίτσα).

Η εκδήλωση αυτή γίνεται για να τιμηθεί η επέτειος της συμπλήρωσης ενός αιώνα από το πολυσήμαντο έτος 1917, όταν η Θεσσαλία βρέθηκε στο επίκεντρο σημαντικών γεγονότων κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου και τα οποία – μολονότι άγνωστα στο ευρύ κοινό – παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεγάλη ιστορική σημασία.

Η ημερίδα περιλαμβάνει έξι εισηγήσεις με τις οποίες θα παρουσιαστούν στο θεσσαλικό κοινό τα αποτελέσματα ιστορικών -και όχι μόνο- ερευνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενό τους μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους διδάσκοντες το μάθημα της (Τοπικής)Ιστορίας, καθώς αναφέρεται σε μια ιστορική περίοδο που διδάσκεται σε αρκετές τάξεις και των δύο βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Ενημέρωση για την ημερίδα από τον ιστότοπο των Διαθεσσαλικών Εκδηλώσεων: https://sites.google.com/view/thessalia1917

 

Με εκτίμηση

Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνεται η εκπαίδευση νέων επιστημόνων του Δικτύου Περραιβία
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον νέο Διοικητή της 110 Πτέρυγας Μάχης