Κάλεσμα σε φορείς για τη συγκρότηση της επιτροπής για την Πόλη που Μαθαίνει

06 Σεπτεμβρίου 2017

Επιτροπή με τίτλο “Η Πόλη που Μαθαίνει“ συγκροτείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρώτη αντίστοιχη σε ελληνική πόλη, που έρχεται να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της πόλης στο διεθνές δίκτυο της UNESCO «LearningCities». Να σημειωθεί ότι η Λάρισα ως «Πόλη που Μαθαίνει» είναι μία από τις 16 πόλεις που βραβεύονται από την UNESCO «LearningCities» στο Cork 18-20 Σεπτεμβρίου του 2017. Η «Πόλη που Μαθαίνει» είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα στο βαθμό που η τοπική κοινωνία και οι φορείς της συνεργάζονται, βρίσκουν τρόπους επικοινωνίας, διαμορφώνουν κοινές προοπτικές για το μέλλον, για να στηρίξουν μια κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση.

Καλούνται, λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι φορείς να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους αναφορικά με δράσεις δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης και να στηρίξουν το όλο εγχείρημα, μέσα από μια θεσμοθετημένη πλέον συλλογική διαδικασία, στο πλαίσιο μιας επιτροπής για την προώθηση της δράσης «Η Πόλη που Μαθαίνει».

Για την πραγματοποίηση της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς να επικοινωνήσουν με το Δήμο Λαρισαίων τηλεφωνικά μέχρι 20 Σεπτεμβρίου στο 2410680205 υπόψη κας Βάγιας Νάτσιου.

Η διάρκεια της θητείας της επιτροπής ακολουθεί τη διάρκεια της θητείας του δημοτικού συμβουλίου .Στόχος της επιτροπής είναι να συμμετέχει κάθε πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και κοινωνικός φορέας που το επιθυμεί και οι σκοποί του να συνάδουν με τους σκοπούς της επιτροπής.

Για την εύρυθμη λειτουργία της επιτροπής, θα υπάρχει ολιγομελές «Συντονιστικό όργανο της επιτροπής», στο οποίο θα συμμετέχουν και πέντε (5) εκπρόσωποι φορέων, που θα οριστούν από τη συνάντηση των φορέων.

Η Ολομέλεια της επιτροπής θα συνεδριάζει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δημόσια δύο (2) φορές το χρόνο, ενώ το συντονιστικό όργανο της επιτροπής μία (1) φορά κάθε μήνα.

Στην πρώτη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία αναφορικά με:

Α) διευκρινήσεις για τη λειτουργία της επιτροπής,

Β) ανάδειξη των μελών της συντονιστικής επιτροπής,

Γ) ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος,

Δ) προγραμματισμός δράσεων για το ακόλουθο διάστημα.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους αναφορικά με δράσεις δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης και να στηρίξουν το όλο εγχείρημα, μέσα από μια θεσμοθετημένη πλέον συλλογική διαδικασία για την προώθηση της δράσης «Η Πόλη που Μαθαίνει».

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


    None Found
Αύγουστος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031