Ειδήσεις

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου για τα δημοτικά κτίρια στο Βελεστίνο


Στην υπογραφή των συμβάσεων σύνδεσης φυσικού αερίου για τα Δημοτικά κτίρια του Βελεστίνου, προχώρησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας ,ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων κα. Ευθυμία Καλογήρου.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας ανέφερε ότι η σύνδεση των Δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου, θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί να επιτευχθεί από τέτοιες δράσεις οι οποίες έχουν άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα συμβάλουν και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον.Επισήμανε επίσης το οικονομικό όφελος των πολιτών από τη χρήση του φυσικού αερίου τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις. Τέλος αναφέρθηκε στον άριστο προγραμματισμό του έργου επέκτασης του δικτύου στο Βελεστίνο από την εταιρεία διανομής αερίου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣκ. Λεωνίδας Μπακούρας, επεσήμανε ότι εργασίες επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου στο Βελεστίνοέχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και εξελίσσονται σύμφωνα με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα κατασκευής.Συμπλήρωσε επίσης, ότι έως τέλος Οκτωβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών και η αεριοδότηση του δικτύου. Αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των νέων συνδέσεων σε ποσοστό 60% για το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα.

Όσον αφορά στην αναπτυξιακή δυναμική της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ο κ. Μπακούρας πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη, με τις προοπτικές για το μέλλον να είναι εξαιρετικά ευοίωνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το 1ο εξάμηνο του έτους 2017 σημειώθηκε αύξηση κατά 60,3% στις νέες συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2016, καθώς έως και τον Ιούνιο υπεγράφησαν 5.837 νέες συμβάσεις έναντι 3.642 του περσινού 1ου Εξαμήνου. Στις 30/06/2017 ο συνολικός προοδευτικός αριθμός των αποκτημένων υπογεγραμμένων συμβολαίων σύνδεσης ανήλθε σε 300.587. Παράλληλα, κατά το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου 2017, έχουν ήδη υπογραφεί περισσότερες από 3.350 νέες συμβάσεις σύνδεσης και ο συνολικός αριθμός κατά το έτος 2017 υπερβαίνει τις 9.200.

Από την πλευρά τηςηΔιευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κα. Ευθυμία Καλογήρου, τόνισε το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών στην περιοχή του Βελεστίνου, (έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 600 αιτήσεις σύνδεσης), ενώ βρίσκεταισε ισχύη προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια).

Οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα www.edathess.gr, ενώ για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων και κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150. Επιπλέον, τόνισε ότι η ασφαλής χρήση των εγκαταστάσεων αποτελεί κύριο μέλημα της Εταιρείας και γι’ αυτό συνιστάται στο καταναλωτικό κοινό ενόψει της νέας περιόδου θέρμανσης, να προβεί στην τακτική συντήρηση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου από αδειοδοτημένους τεχνικούς σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία

 

 
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Τον δήμαρχο Τεμπών επισκέφθηκαν τα χορευτικά της Μολδαβίας και Βουλγαρίας
Επόμενο άρθρο Παρουσία εντόμου σε καλλιέργειες αραβοσίτου