Ειδήσεις

Εγκαίνια Έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Κατσίγρα


Εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. η έκθεση των αποφοίτων μαθητών των ενήλικων τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα με τίτλο “4 τέχνες στο Ελεύθερο Εργαστήρι”.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Πινακοθήκης και θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, κεραμικής, χαρακτικής και ψηφιδωτού.

Με την έκθεση αυτή το Έλεύθερο Εργαστήρι της Πινακοθήκης συνεχίζει τις παρεμβάσεις του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, αποδεικνύοντας τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει και υλοποιεί έναν από τους κυρίαρχους ιδρυτικούς του σκοπούς, το να παρέχει δηλαδή σε όσο το δυνατόν περισσότερους τη δυνατότητα ενασχόλησης με τις τέχνες. Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας επιμονής και υπομονής από ανθρώπους που διέθεσαν δημιουργικά το χρόνο τους, ξέφυγαν για λίγο από τη καθημερινότητα, ασχολήθηκαν πέρα και έξω από τα τετριμμένα, πίστεψαν στις δυνατότητές τους, άντλησαν δυνάμεις εσώτερες, ανακάλυψαν τον αυτοσχεδιασμό και κατάφεραν με τη βοήθεια των δασκάλων τους να φτάσουν σε επίπεδα αξιοζήλευτα ο κάθε ένας στο τομέα του.

Οι δάσκαλοι που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά τους είναι οι: Μαριάννα Γκουντουβά, Αντώνης Καρακωνσταντάκης και Αθανάσιος Φαλιάγκας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου 2017.

Προηγούμενο άρθρο Εκατοντάδες πιστοί στις Νέες Καρυές του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών