Ειδήσεις

Μήνυμα Μάξιμου από Φιλιππαίους για μειώσεις στην τιμή του γάλακτος!


Συγχαρητήρια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας στη συγκρότηση της Διεπαγγελματικής για τη Φέτα έδωσε στον πρόεδρό της κ. Νίκο Παλάσκα, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός κατά τη συνάντηση που είχαν στους Φιλιππαίους των Γρεβενών, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ανεβαίνουν πολλοί μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής, ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Παλάσκα για τις πρωτοβουλίες του σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της πολιτείας στην αδικαιολόγητη μείωση τιμών παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του αρμόδιου υπουργείου μετά τη γνωστοποίηση επιστολής γαλακτοβιομηχανίας της Ηπείρου προς κτηνοτρόφους με την οποία επιχειρούσε να δικαιολογήσει τη μείωση τιμών λόγω του ανταγωνισμού άλλων που εισάγουν φτηνότερο γάλα για παρασκευή φέτας. Ως γνωστό, όμως, η φέτα δεν μπορεί να έχει ως πρώτη ύλη παρά μόνο αιγοπρόβειο γάλα από ζώα ελληνικών φυλών. Έτσι, ή θα πρέπει να παρέμβει άμεσα το υπουργείο επιβάλλοντας πρόστιμα, μπρος στον κίνδυνο να μπει σε περιπέτειες η φέτα ως ΠΟΠ στην ΕΕ, ή θα πρέπει να ενεργοποιηθεί πάραυτα η Επιτροπή Ανταγωνισμού για εναρμόνιση τιμών και λειτουργία καρτέλ.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος από τη Σαμαρίνα των Γρεβενών, επίκεντρο των μετακινούμενων κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, είχε καυτηριάσει την κυβέρνηση ως «θεατή και τροχονόμο» που παρακολουθεί άπραγη την αδικαιολόγητη μείωση τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, που πρωταγωνίστησε στην ανάδειξη του προβλήματος της μείωσης των τιμών παραγωγού, σημείωσε ότι «αν συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος θα υπάρξει περαιτέρω συρρίκνωση της αιγοπροβατοτροφίας στη χώρα με τραγικές συνέπειες για την ελληνική περιφέρεια και την εθνική οικονομία».

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Επόμενο άρθρο 3ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικής – Καλλιτεχνικής Δημιουργίας στο Δ. Τεμπών