Ειδήσεις

Ιερά και Κατανυκτική Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίου Αχιλλίου


Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 από τις 9.30μ.μ. εως τις 1.30π.μ. θα τελεσθεί Ιερά και Κατανυκτική Αγρυπνία κατά το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Νωρίτερα στις 8.00μ.μ. θα ψαλλεί η τελευταία Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Η Ιερά Αγρυπνία θα περιλαμβάνει τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής, αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του Ιερού Σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια της Κατανυκτικής Αγρυπνίας, θα ψαλλούν οι τρεις στάσεις των ειδικών στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Εγκωμίων, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή εξαποστειλάρια «Απόστολοι εκ περάτων…» και θα αναγνωσθούν τα Προκείμενα , τα Αναγνώσματα , οι Προφητείες, Απόστολος και Ευαγγέλιον της Παναγίας ενώπιον του Ιερού Κουβουκλίου της Θεομήτορος, όπως ακριβώς ψάλλονται και τελούνται στον Θεομητορικό Τάφο της Παναγίας μας στην Γεθσημανή.
Θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία στην οποία οι πιστοί μετά από κατάλληλη προετοιμασία θα μπορέσουν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Προηγούμενο άρθρο Από τη Λάρισα θα περάσει 6ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου
Επόμενο άρθρο Μάξιμος στη Βουλή: Τι έχετε κάνει για την πάταξη της διαφθοράς;