Ειδήσεις

Κέλλας για εξηλεκτρισμό: Τελικά μάλλον θα φταίει ο … Χατζηπετρής


Με αυτή τη φράση, επέλεξε να σχολιάσει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, τη νέα απάντηση, αυτή τη φορά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με το θέμα του Αγροτικού Εξηλεκτρισμού στο Ν. Λάρισας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης, απέστειλε στον Λαρισαίο πολιτικό έγγραφο της ΔΕΔΔΗΕ το οποίο αναφέρει:

«Είναι γεγονός εφέτος ότι δεν έχει επιτευχθεί ο επιθυμητός από το ΔΕΔΔΗΕ ρυθμός εκτέλεσης των έργων ηλεκτροδότησης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που υπάγονται στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού στο Ν. Λάρισας. Οι λόγοι που προκαλούν τις καθυστερήσεις έχουν να κάνουν με τις οικονομικές και λοιπές συγκυρίες που αντιμετωπίζουν τόσο η Αγορά υλικών όσο και ο Ανάδοχος εργολάβος κατασκευής των έργων. Από το ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλονται προσπάθειες να ξεπεραστούν οι παραπάνω δυσχέρειες και να κατασκευαστούν τα έργα του Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για τρέχον έτος αρκετά πριν από το τέλος του έτους όπως είναι η ισχύουσα πρακτική».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του Υφυπουργού κ. Βασίλη Κόκκαλη, είχε απαντήσει για το ίδιο θέμα στον κ. Κέλλα:

«Όσον αφορά στην κατασκευή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, σημειώνεται ότι η αρμοδιότητα κατασκευής του εν λόγω Δικτύου ανήκει στον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ο οποίος οφείλει να φροντίσει για την κατασκευή των έργων Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) του Νομού Λάρισας, αρμόδια για τα θέματα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού του εν λόγω Νομού, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση και την έγκριση του Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για το έτος 2017.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί:

ότι η ΔΑΟΚ Νομού Λάρισας δεν έχει μέχρι στιγμής παραλάβει από τον ΔΕΔΔΗΕ τα Πρακτικά Διαπίστωσης Κατασκευής των έργων Αγροτικού Εξηλεκτρισμού του έτους 2016 και

ότι οι παραγωγοί, ενώ έχουν πληρώσει τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού του έτους 2016 του Νομού Λάρισας, αυτό δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις δύο απαντήσειςτων αρμόδιων Υπουργείων, τόνισε:

«Οι κυβερνώντες ενεργούν χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες, με τους πολίτες, τελικά, να πληρώνουν και πάλι το “μάρμαρο”.

Το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού στο Ν. Λάρισας καθυστερεί αδικαιολόγητα, πολλοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής υλοποίησης του έργου, αν και έχουν πληρώσει τη συμμετοχή που τους αντιστοιχεί και κανείς από τα αρμόδια Υπουργεία δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του! Τελικά μάλλον θα φταίει ο Χατζηπετρής…».

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη 48χρονου για σωματική βλάβη
Επόμενο άρθρο Αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές του Δ. Κιλελέρ