Ειδήσεις

Μάξιμος: Με το τσιγκέλι τα στοιχεία για τις καταλήψεις


«Μετά από αλλεπάλληλες γραπτές ερωτήσεις και Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ), και την επίκαιρη ερώτηση στην οποία δεν προσήλθε στη βουλή για να απαντήσει, τελικώς, ο κ. Τόσκας, εδέησε, επιτέλους, να μας δώσει (1) ένα στοιχείο για το σοβαρό ζήτημα των καταλήψεων σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια! Με γραπτή του απάντηση, κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων σε εφημερίδες “με ονόματα και διευθύνσεις” υποστηρίζει ότι επί των ημερών του αυξήθηκαν οι καταλήψεις μόνο κατά πέντε». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, στην τρίτη κατά σειρά ερώτησή του και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για το θέμα.

Στη δήλωσή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει επίσης ότι «παρά ταύτα, κι αυτή τη φορά, ο αν-αρμόδιος υπουργός επιλέγει την μόνιμη οδό διαφυγής που μονίμως ακολουθεί με την απόκρυψη στοιχείων που του ζητούνται και την απόδοση όλων των ευθυνών, από καταβολής κόσμου, στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αντιλαμβανόμαστε την έλλειψη χρόνου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς μάλλον προέχει η… προστασία των “παιδιών” του Ρουβίκωνα και των βανδάλων που επιδίδονται σε καταστροφές. Όπως, επίσης, κατανοούμε και τον εκνευρισμό του λόγω της καθολικής κριτικής που του ασκείται από την κοινωνία. Ωστόσο, εμείς θα επανερχόμαστε μέχρι να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, έστω και με το “τσιγκέλι” όλη την αλήθεια για τις καταλήψεις επί ΣΥΡΙΖΑ και γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για την αντιμετώπισή τους.

Τέλος, οι απαντήσεις του κ. Τόσκα, ή ορθότερα οι μη απαντήσεις,  και η άρνησή του να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία που του ζητούνται με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προσβάλει τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κάτι που πιστεύω πως πρέπει να του υπενθυμίσει ο πρόεδρος της βουλής κ. Βούτσης».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Κέλλας: Στον προκρούστη και τα αναλώσιμα των διαβητικών
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία το 9ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών