Ειδήσεις

Επίσκεψη Κόκκαλη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Την Τρίτη 25 Ιουλίου οι Πρυτανικές Αρχές και συγκεκριμένα ο Πρύτανης Καθηγητής  Πετράκος Γεώργιος και οι αναπληρωτές Πρύτανη Καθηγητές  Μαμούρης Ζήσης και Σφουγγάρης Θανάσης υποδέχθηκαν τον  Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος   επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα την έδρα της  Σχολής Γεωπονικών Επιστημών  του Πανεπιστημίου, όπου και ενημερώθηκε για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο  Πρύτανης Πετράκος Γεώργιος  αναφέρθηκε στο πλούσιο ερευνητικό  έργο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας   καθώς και στις  παρεχόμενες προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

Στα πλαίσια της επίσκεψης ενημερώθηκε από καθηγητές της Σχολής για τις ερευνητικές δραστηριότητες της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών που είναι ικανές να συμβάλλουν στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των προϊόντων και των οικονομικών στοιχείων των παραγωγών.

Συζητήθηκε, επίσης, το πλαίσιο της συνεργασίας Υπουργείου – Πανεπιστημιακού Ιδρύματος με στόχο να στηριχθεί ο αγροδιατροφικός τομέας.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης  αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των συνεργειών και την ανάγκη οι παραγωγοί στον αγροδιατροφικό τομέα να αξιοποιήσουν τις βέλτιστες πρακτικές με στόχο την ποιοτική παραγωγή, την αξιοποίηση της καινοτομίας και βέβαια μεγαλύτερο εισόδημα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Προωθείται ρύθμιση για νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων