Ειδήσεις

Χρ. Κέλλας: ΄΄Ομπρέλα΄΄ στην καταιγίδα αμφισβήτησης αξιών που βιώνουμε


«Οι εποχές που διανύουμε είναι εύθραυστες. Τα πάντα αμφισβητούνται, διαχρονικές αξίες και ιδανικά κλονίζονται καθημερινά και όλοι αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας καταιγίδας που δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει.

Η διοργάνωση λοιπόν τέτοιων εκδηλώσεων αποτελούν “ομπρέλα” στην καταιγίδα. Την καλύτερη απάντηση, πως για τους Έλληνες, η παράδοση, οι ηθικές αξίες και τα έθιμα είναι βαθιά ριζωμένα μέσα μας και κανείς δεν μπορεί να μας αποκολλήσει από αυτά».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, στην έναρξη της 18ης Γιορτής Πίτας Πυργετού που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Πυργετού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός δίνοντας έμφαση στην διαχρονικότητα της γιορτής αλλά και στην σημαντική συμβολή των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού, επεσήμανε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας, σε μια γιορτή πολιτισμού και παράδοσης.

Σε μια γιορτή – θεσμό για ολόκληρη την περιοχή που φέτος κλείνει τα 18 της χρόνια.

Γι’ αυτό και μόνο το γεγονός, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους διαχρονικά έχουν βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια, αλλά κυρίως στους κατοίκους του Πυργετού που έχουν αγκαλιάσει τη γιορτή και την έχουν κάνει πραγματικά δική τους.

Θέλω όμως να σταθώ στον σημαντικότατο ρόλο των γυναικών του Πυργετού που συμμετέχουν στον Πολιτιστικό Σύλλογο, αφού με τις δημιουργίες τους, μέσα από τα αγνά υλικά της περιοχής και με οδηγό τους το μεράκι, έχουν αφήσει το δικό τους ανεξίτηλο αποτύπωμα στην εν λόγω γιορτή.

Γιορτή πίτας Πυργετού και Πολιτιστικός Σύλλογος είναι έννοιες ταυτόσημες.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους για την εκδήλωση και εύχομαι ολόψυχα να τα χιλιάσει».

Τέλος, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγχαίροντας την πρωτοβουλία του Δήμου Τεμπών για την ονοματοδοσία της πλατείας προς τιμή του μουσικοσυνθέτη Βάιου Μαλλιάρα, τόνισε:

«Hπρωτοβουλία να τιμήσετε το καμάρι του Πυργετού, τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη ΒάιοΜαλλιάρα, που συνέδεσε το όνομά του με την παραδοσιακή μουσική, όσο ελάχιστοι, δίνοντας στην πλατεία το όνομά του, αποτελεί μια αξιέπαινη κίνηση, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι ξέρετε να τιμάτε και να εκτιμάτε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει. Θερμά συγχαρητήρια».

Προηγούμενο άρθρο Η κεντρική πλατεία Πυργετού ονομάζεται σε Πλατεία Βάϊου Μαλλιάρα
Επόμενο άρθρο Εορτάσθηκε η μνήμη της θαυματουργού αγίας Μαρκέλλης