Ειδήσεις

Πρόγραμμα Κιν/γραφικής Λέσχης Νίκαιας


Την επόμενη Τετάρτη 19/7 από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας του Δ.Κιλελέρ θα προβληθεί η ελληνογαλλική δραματική ταινία «Παράδεισος στη Δύση»(2009) του δικού μας Κώστα Γαβρά. Η προβολή θα γίνει στις 9.15 το βράδυ στον κήπο του Νηπιαγωγείου.

Ο Ηλίας είναι ένας μετανάστης που αναζητά μία νέα εστία. Έρχεται από την Ανατολή για να ανακαλύψει τη Δύση. Στη διαδρομή θα περιπλανηθεί σε τόπους άγνωστους, θα γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, θα έρθει αντιμέτωπος με συμπεριφορές και πραγματικότητες που αγνοεί. Θα διασχίσει στεριές και θάλασσες και σε κάθε εμπόδιο θα βρίσκει μία λύση. Γιατί έχει μια μεγάλη επιθυμία: Nα επιβιώσει και να καταφέρει να φτιάξει μια καινούργια ζωή. Η επική περιπλάνηση του Ηλία ολοκληρώνεται με τρόπο «μαγικό» στο Παρίσι.

Ο μετανάστης στη σύγχρονη Ευρώπη είναι βουβός, εφόσον δεν μπορεί να μιλήσει τη μητρική του γλώσσα. Είναι καταδικασμένος σε μια ατέρμονη περιπλάνηση σε διαφορετικές χώρες όπου ποτέ δεν θα ενσωματωθεί. Το ταξίδι του έχει ως σημείο εκκίνησης το ζήτημα της συσσωρευμένης παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη, για να δείξει τελικά πόσο επίπλαστο και ουτοπικό είναι το όνειρο της Δύσης.

Ένα προσωπικό φιλμ του Γαβρά διάρκειας 110 λεπτών-‘ενας έγχρωμος συνδυασμός τρυφερότητας και σκληρότητας, χιούμορ και βίας- το οποίο ο διάσημος κινηματογραφιστής αποφάσισε να γυρίσει 50 χρόνια μετά τη δική του μικρή «Οδύσσεια» προς τη Γαλλία.

Η προβολή είναι δωρεάν και γίνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παράρτημα Λάρισας

 

Προηγούμενο άρθρο Για τον 1ο Δρόμο της Δάφνης ετοιμάζεται ο Δ. Τεμπών
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 45χρονος στον Τύρναβο για διακίνηση ναρκωτικών δισκίων