Ειδήσεις

Χρ. Κέλλας: Γιατί πετάτε εκτός παιδικών σταθμών 1.700 παιδιά στο Ν. Λάρισας;


Εξηγήσεις από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου, ζητά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή τον αποκλεισμό 1.700 περίπου παιδιών από παιδικούς σταθμούς στο νομό Λάρισας.

Στην ερώτησή του ο κ. Κέλλας επικαλείται στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τα οποία, περισσότερα από 1700 παιδιά στη Λάρισα θα βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών, παρ’ ότι οι οικογένειές τους πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να λάβουν το πολυπόθητο voucher, που ισοδυναμεί με μια θέση σε δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό που μετέχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής       Αλληλεγγύης.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των παιδιών που δεν θα καταφέρουν να βρουν μια δωρεάν θέση σε παιδικό σταθμό θα ανέβει πολύ περισσότερο, λόγω της κατανομής των θέσεων ανά την Ελλάδα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει ότι “η παραπάνω δυσμενής εξέλιξη έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειες στη Λάρισα αλλά και σε όλη την χώρα, ενώ μόλις τον περασμένο Απρίλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του 1ου συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς «για όλα τα παιδιά άνω των τριών ετών».”

Ο κ. Κέλλας εξηγεί μάλιστα πως “τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στις ελληνικές οικογένειες θα είναι τεράστια αφού δε θα είναι λίγες οι μητέρες που θα αναγκαστούν να καταβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος ή και ολόκληρο το μισθό τους προκειμένου να πληρώνουν τον παιδικό σταθμό, ενώ άλλες θα υποχρεωθούν – στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης – να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, εφόσον μάλιστα, ειδικά αν υπάρχουν δύο παιδιά, το κόστος του σταθμού είναι μεγαλύτερο από το μισθό “.

Επιπρόσθετα, επαναφέρει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα, υπενθυμίζοντας ότι “την ίδια ώρα, η κυβέρνηση που πανηγυρίζει διαρκώς για τα πλεονάσματά, αρνείται να κάνει πράξη το αυτονόητο που πρότεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή μέρος του πλεονάσματος να χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες θέσεις ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού”.

Με αφορμή τα παραπάνω ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. ρωτά την αρμόδια υπουργό:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να μη μείνουν εκτός παιδικών σταθμών παιδιά που δικαιούνται voucher φιλοξενίας σε ιδιωτικό ή δημόσιο παιδικό σταθμό;
  2. Για ποιο λόγο δεν υλοποιείτε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ώστε μέρος του πλεονάσματος να χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες θέσεις ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού;

 

 

Προηγούμενο άρθρο Mountain Enduro Camp στην Βερδικούσια Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση προγράμματος εξετάσεων χειριστών μηχανημάτων έργου