Πρωτοσέλιδο

Δ.Σ. Λάρισας: Νέες συμβάσεις για 204 συμβασιούχους στην καθαριότητα


Στην έγκριση νέων 204 συμβάσεων, από εργαζόμενους που απασχολούνται ήδη ως συμβασιούχοι στην καθαριότητα και στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας (ΟΕΥ) που προβλέπει τη σύσταση μόνιμων θέσεων προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε, με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας και μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη.

Ο δήμος Λάρισας, γίνεται ο δεύτερος από τους μεγάλους δήμους της χώρας, μετά τον Πειραιά, που ακολουθεί τις κατευθύνσεις του ΥΠΕΣ, και προχωρά στην υπογραφή νέων συμβάσεων, παρατείνοντας την εργασία των ενεργεία συμβασιούχων.

Ο δήμος Λαρισαίων αξιοποιώντας τη ρύθμιση Σκουρλέτη, και κάνοντας χρήση της εγκυκλίου για τις νέες συμβάσεις, προχώρησε στην τροποποίηση του ΟΕΥ που αποτελεί προϋπόθεση για την υπογραφή νέων συμβάσεων.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου:

“Η εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας προέβλεπε αρχικά την κάλυψη, μέσω ΟΕΥ, 207 θέσεων αλλά με τις εξαιρέσεις θέσεων εργαζομένων της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – που δεν προβλέπει η εγκύκλιος Σκουρλέτη – όπως και με τους 26 εργαζόμενους που δεν εγκρίθηκαν εξαρχής οι συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Δήμος Λαρισαίων θα εισηγηθεί τελικά στο ΥΠΕΣ την κάλυψη 204 μόνιμων θέσεων τελικά (από τους 232 συνολικά) μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Με τις δημοτικές παρατάξεις, στο σύνολό τους, να εκφράζουν επιφυλάξεις για το πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της μονιμοποίησης ενώ παράλληλα παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα ερωτήματα για την εφαρμογή της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ Παν. Σκουρλέτη, ειδικά για το σκέλος της καταβολής των μισθών των εργαζομένων από τις 7 Ιουνίου και μετά

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, εισηγούμενος την τροποποίηση του Οργανισμού ΟΕΥ αλλά και τις νέες 204 συμβάσεις, με διάρκεια το αργότερο έως τις 31/3/18 άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο των νέων συμβάσεων και για τους άλλους 26 εργαζόμενους, οι συμβάσεις των οποίων αντιμετώπισαν προβλήματα εξαρχής. «Θεωρώ ότι δεν έκλεισε η πόρτα και για αυτούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης παραπέμποντας στις συζητήσεις με το ΥΠΕΣ για να τονίσει πως «αν δεν ξεπερασθούν τα προβλήματα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις»

Σημειώνεται ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων στη Λάρισα, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου και αφού προηγουμένως, και ειδικότερα από το βράδυ της περασμένης Τρίτης και μετά τη ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και η δημοτική αρχή είχαν αναλάβει πρωτοβουλίες θεωρώντας πως η συνέχιση των κινητοποιήσεων ήταν «άσκοπη και υπερβολική».

Με συνεχείς επαφές, συζητήσεις και διαβουλεύσεις σημαντικό αριθμός εργαζομένων στο Δήμο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου που αφορούσε και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και από το βράδυ της Τρίτης, και εν μέσω κινητοποιήσεων, σημαντικός αριθμός απορριμματοφόρων και εργαζομένων βρήκαν στους δρόμους, με αποτέλεσμα οι συσσωρευμένοι όγκοι των σκουπιδιών να μαζευτούν σχετικά γρήγορα από τους δρόμους της Λάρισας”.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης
Επόμενο άρθρο Καλοκαίρι στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας