Ειδήσεις

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Κατασκήνωση στην Πόλη


Το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων με τίτλο: «Κατασκήνωση στην Πόλη». Με τις αυλές γεμάτες παιδικά χαμόγελα, φωνές χαράς και αισιοδοξίας τα χίλια τριακόσια (1.300) και πλέον παιδιά ξεκίνησαν το πρόγραμμα του Δήμου, προσδοκώντας να περάσουν ένα ξέγνοιαστο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Σε όλες τις δομές που λειτουργεί το πρόγραμμα τελέστηκε αγιασμός ενώ ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου, παραβρέθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο για να καλωσορίσουν τους μικρούς φίλους της «Χαμογελαστής Παρέας».

Την πρώτη εβδομάδα τα παιδιά της Κατασκήνωσης θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα Ρομποτικής, θα επισκεφτούν τη Δημοτική Πισίνα, το Κολυμβητήριο, την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο και την έκθεση φωτογραφίας στο Μύλο του Πάππα. Σε συνεργασία με το Σκακιστικό Σύλλογο Λάρισας θα παίξουν σκάκι, θα γνωρίσουν τα «Παιχνίδια του Κόσμου», με την υποστήριξη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, θα παίξουν τένις και θα χορέψουν σύγχρονους χορούς με τις δασκάλες της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου.

Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη», εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Η Πόλη που Μαθαίνει» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών δίνοντάς τους τη δυνατότητα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών και με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και φορέων της πόλης, να περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναζωογονηθούν, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση.

Η Κατασκήνωση λειτουργεί τις ώρες 07:30 π.μ.- 15:00μ.μ. σε 11 σημεία της πόλης:

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να αναζητούν πληροφορίες, βοήθεια ή/και υποστήριξη από το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου στα τηλ: 2410680223 και 2410680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρατείνεται η διάρκεια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης Περί Υγείας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης