Ειδήσεις

Επίσκεψη του ΘΕΣΤΟ στον ΕΛΓΑ


Τα πολύ μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας, ήταν το θέμα της επίσκεψης που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΘΕΣΤΟ κκ. Σουλιώτης και Σαπουνάς, στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας.

Στη σύσκεψη στην οποία παρευρέθηκαν από πλευράς ΕΛΓΑ οι κκ. Λιόντος, Καραμπάτσας, Τσιάμπας και Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ απαίτησε να γίνουν έγκαιρες και αντικειμενικές εκτιμήσεις, ενόψει και της επικείμενης πλέον έναρξης της συγκομιδής. Τονίστηκε η σημασία της αποκατάστασης του κοινού αισθήματος δικαίου των ταλαιπωρημένων από τα καιρικά φαινόμενα αγροτών, πολύ περισσότερο σήμερα που και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι υψηλές και ο ρόλος του ΕΛΓΑ και του δημόσιου χαρακτήρα του αμφισβητείται έντονα. Ζητήθηκε επίσης να γίνουν όλα με το μέγιστο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μια από τις δυναμικότερες καλλιέργειες, που πατροπαράδοτα ενισχύει το αγροτικό εισόδημα του θεσσαλικού κάμπου.

Από πλευράς ΕΛΓΑ Λάρισας και δια στόματος του Προϊσταμένου του κ. Λιόντου, δόθηκαν όλες οι δεσμεύσεις για έγκαιρη και σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού εκτίμηση των ζημιών. Ζητήθηκε και έλαβε από τον Πρόεδρο του ΘΕΣΤΟ τη διαβεβαίωση για συνεχή ενημέρωση του ΕΛΓΑ όσον αφορά την πορεία ωρίμανσης των αγροτεμαχίων που υπέστησαν ζημιές, ώστε να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός των εκτιμήσεων. Συμφωνήθηκε, τέλος, να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας επιτόπια κοινή επίσκεψη ΕΛΓΑ-ΘΕΣΤΟ σε Λάρισα και Φάρσαλα, για συνεκτίμηση του μεγέθους του προβλήματος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 4η Γιορτή γλυκού στον Κραννώνα
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες της αχλαδιάς και της μηλιάς