Ειδήσεις

Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής των πεσόντων στο Δ. Τεμπών


Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής των πεσόντων Έλληνων ηρώων  που σκοτώθηκαν και θυσίασαν την ζωή τους απο τα ναζιστικά στρατεύματα στις 26 Μαρτίου 1944 πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην ορεινή Σπηλιά του Δ.Τεμπών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε από τον Πατέρα  Αθανάσιο, μετά  τη θεία λειτουργία, στο χώρο του μνημείου  Εθνικής Αντίστασης

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση  έγινε εκφώνηση νεκρών απο τον  κ.Δημήτριο Χρυσικό  και ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου τοπικής κοινότητας Σπηλιάς κ.Βασίλη Νταή καθώς και ομιλία από τον δάσκαλο  κ. Δημήτρη  Καλογιάννη.

Στην συνέχεια ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Τεμπών κ.Κωνσταντίνο Κολλάτο, απο τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ.Γεώργιο Λαδόπουλο εκπροσώπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθως και  της Εθνικής Αντίστασης τοπικών φορέων και συλλόγων .

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ο εθνικός ύμνος απο την φιλαρμονική του Δ.Τεμπών .

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Μιχάλη Καρατέγος,ο αντιδήμαρχος κ.  Κωνσταντίνος Νταφούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι ,  κ.Ιωάννης Αργυρίου  και Γεώργιος Νικολάου, ο τοπικός σύμβουλος Σπηλιάς  κ. Δημήτρης Δοξαράς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Όσσας κ. Ιωάννης Μπίκας, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού παντοπωλείου και Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ  κ. Λάμπρος Ζάρρας,εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Προηγούμενο άρθρο Στο 8ο αντάμωμα της Όσσας ο Δήμαρχος Τεμπών
Επόμενο άρθρο Εκατοντάδες πιστοί στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ