Ειδήσεις

ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας: Εντέλλεσθε


Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας για την κατάθεση των δικαιολογητικών και  την ανάρτηση των πινάκων με τα σταθερά μόρια των υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, είχαν ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι  της Δ/νσης να δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς χωρίς διακοπή και οι συνάδελφοι να τρέχουν να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά.

Φυσικό επακόλουθο είναι να γίνουν λάθη και ο πίνακας να ανακοινοποιηθεί δύο φορές ¨στο ορθόν¨.

Αλλά και ο μεγάλος αριθμός των ενστάσεων κατόπιν (σε σύνολο 173 αιτήσεων υποβλήθηκαν 66 ενστάσεις) επιβεβαιώνει ότι οι υπεύθυνοι του Υπουργείου εφαρμόζουν τη λογική ¨εδώ και τώρα¨ χωρίς να σέβονται τους συναδέλφους και τους υπαλλήλους. Ίσως θα ήθελαν να ταιριάζει ο βροχερός καιρός εκείνων των ημερών με τη βροχή των ενστάσεων. Είναι η γνωστή λογική που επικράτησε για τον υπολογισμό κενών-πλεονασμάτων τον Αύγουστο, για τις αιτήσεις των μεταθέσεων και των αποσπάσεων. Θεωρούν δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν άλλη ενασχόληση αλλά είναι καθηλωμένοι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή για να διαβάζουν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου και να προλάβουν τις προθεσμίες.

Ο διορισμός όμως των μελών του Διευρυμένου ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας, έγινε με σχέδιο και ακρίβεια, ώστε τα 5 διορισμένα μέλη (τακτικά – αναπληρωματικά) να είναι στελέχη των ΣΥΝΕΚ μειώνοντας αξιόλογους συναδέλφους με προσόντα και εμπειρία. Ο στόχος και ο σκοπός προφανής. Αφού επανέφεραν την ¨αμαρτωλή συνέντευξη¨ τοποθέτησαν τους ομόφρονες για να κρίνουν τους συναδέλφους. Το σκηνικό του 2011 επαναλαμβάνεται με άλλους πρωταγωνιστές. Αυτούς όμως που θεωρούσαν τη συνέντευξη ως την πηγή όλων των δεινών και την εξοβέλιζαν στο ¨πυρ το εξώτερον¨. Τώρα πιστοί στο κομματικό καθήκον υπηρετούν το σύστημα, το οποίο υποτίθεται ότι πολεμούσαν, για μια καρέκλα.

¨ Αιδώς Αργείοι¨

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ 27-06-2017

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Χρ. Κέλλας: Πόντιος Πιλάτος ο Ζουράρις για το Λύκειο του Μονάχου