Ειδήσεις

Κ. Αγοραστός: Καμία Περιφέρεια, καμία πόλη να μην μείνει πίσω


«Η Πολιτική Συνοχής μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για καλύτερη ζωή, περισσότερες δουλειές και πιο ισχυρή οικονομία σε περιβάλλον παραγωγής, επενδύσεων και δομικών μεταρρυθμίσεων που οδηγούν στην αύξηση του ευρωπαϊκού κοινού πλούτου»,τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, προσερχόμενος στο 7ο Φόρουμ για τη Συνοχή, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο.

«Ο ρόλος της Πολιτικής Συνοχής είναι νευραλγικός και κρίσιμος στονα χτίσουμε μια ισχυρή και πραγματικά ενωμένη Ευρώπη. Καμία περιφέρεια, καμία περιοχή, καμία πόλη δεν πρέπει να μείνει πίσω», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Το Φόρουμ για τη Συνοχή διεξάγεται κάθε τρία χρόνια και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Στο Φόρουμ λαμβάνουν μέρος 700 υψηλόβαθμοι αντιπρόσωποι από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, τους κοινωνικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα απ’ όλα τα κράτη – μέλη.

Το φετινό θεωρείται ορόσημο στην προετοιμασία για τη μετά το 2020 προγραμματική περίοδο όσον αφορά τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία. Βασικό θέμα συζήτησης πρόκειται να είναι πως οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και τις ευκαιρίες για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών και των διευρυνόμενων ανισοτήτων.

Κοινός στόχος είναι να διαμορφωθεί μια Πολιτική Συνοχής τέτοια ώστε να ανταποκριθεί στις κύριες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και να βελτιώσει τα αποτελέσματά της στους πολίτες.

Προηγούμενο άρθρο Σε ετοιμότητα για τον καύσωνα η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ημερίδα στο ΤΕΕ με θέμα: Χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΤΕΑΝ