Ειδήσεις

Ο Μ. Χαρακόπουλος για την Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


«Οι ναρκωτικές ουσίες έχουν επί δεκαετίες καταστεί, δυστυχώς, μια πραγματική μάστιγα για τις σύγχρονες κοινωνίες» τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει επίσης ότι «χιλιάδες νέοι πέφτουν στην παγίδα των τεχνητών παραδείσων και πολλοί από αυτούς δεν ξαναβγαίνουν ποτέ, βιώνοντας μια μόνιμη κόλαση. Τεράστια κυκλώματα εμπόρων του θανάτου εκμεταλλεύονται την αδυναμία των ναρκομανών, αποκομίζοντας αμύθητα κέρδη. Παράλληλα, λόγω της εξάρτησης των ναρκομανών από τις ουσίες, ανθίζουν η εγκληματικότητα και ο αγοραίος έρωτας. Στην Ελλάδα, δίπλα μας καθημερινά, ιδίως στην πρωτεύουσα σε ολόκληρες συνοικίες, παρακολουθούμε αυτό το συνεχές δράμα των ζωντανών νεκρών συνανθρώπων μας, στην πλειοψηφία τους νέων.

 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΘΕΣΜΩΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Η Πολιτεία έχει χρέος να παρέμβει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να αναχαιτίσει το φαινόμενο αυτό. Και οι παρεμβάσεις της πρέπει να έχουν διπλό στόχο. Από τη μία να ενισχύσει τους θεσμούς που βοηθούν στην απεξάρτηση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών και από την άλλη να είναι αμείλικτη απέναντι στα κυκλώματα διακίνησης. Δεν πρέπει να δικαιολογείται καμία επιείκεια στους εμπόρους του θανάτου, ούτε να αφήνονται να συνεχίζουν τη δράση τους ανενόχλητοι, με νόμους-λάστιχο που δίνουν εύκολα άφεση αμαρτιών. Πρώτος στόχος πρέπει να είναι το σπάσιμο των όποιων γκέτο γίνεται διακίνηση και χρήση, και πρωτίστως εντός πανεπιστημίων, που με πρόσχημα το άσυλο, έχουν καταστεί εστίες ναρκομανών, όπως οι ίδιοι οι φοιτητές καταγγέλλουν, χωρίς ωστόσο οι κραυγές αγωνίας τους να βρίσκουν ανταπόκριση στα ιδεοληπτικά στελέχη της κυβέρνησης».

.

Προηγούμενο άρθρο Καλοκαιρινή γιορτή των τμημάτων ρυθμικής γυμναστικής
Επόμενο άρθρο Η Νέα Λάρισα για το πρόβλημα με τα σκουπίδια