Ειδήσεις

Απάντηση Σπίρτζη σε Κέλλα για κόμβο και σήμανση στα Τέμπη


«Αναφορικά με τον ημικόμβο Ραψάνης, συντάσσεται από τον Παραχωρησιούχο η μελέτη του πλήρους κόμβου, η δε κατασκευή του δεν ανήκει στο Έργο Παραχώρησης και το έργο θα δημοπρατηθεί ως κλασσικό Δημόσιο Έργο.

Σχετικά δε, με την σήμανση, είναι ήδη σε εξέλιξη σχετική μελέτη συμπλήρωσης της πληροφοριακής σήμανσης των κόμβων και η εγκατάσταση θα γίνει το συντομότερο δυνατό μετά από την έγκριση της εν λόγω μελέτης από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό του Έργου».

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην απάντηση του Υπουργού, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη – αλλά και έγγραφο της εταιρείας “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” προς τον Δήμο Τεμπών, που κοινοποιείται στον βουλευτή -, στην ερώτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, με θέμα “την έλλειψη συγκοινωνιακού κόμβου προς τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών αλλά και την έλλειψη σήμανσης στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τον Ευαγγελισμό μέχρι και τη Σκοτίνα”.  .

Να σημειωθεί ο τι ο Λαρισαίος πολιτικός, ύστερα από επικοινωνία με κατοίκους των Δήμων Αγιάς και Τεμπών αλλά και επαγγελματίες  των παραπάνω περιοχών, είχε θέσει στον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή πλήρους κόμβου στο ύψος του Πυργετού κι αν ναι σε ποιά φάση αυτή βρίσκεται;
  • Η μελέτη προβλέπει την άρση του οδικού αποκλεισμού για το σύνολο των περιοχών Δήμων Αγιάς και Τεμπών του νομού Λάρισας;
  • Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατασκευής του έργου;
  • Πόσο θα είναι το κόστος του και ποιός θα αναλάβει την αποπληρωμή;
  • Σχετικά με το νευραλγικό ζήτημα των απαλλοτριώσεων, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου;

 

Στην απάντηση που έλαβε ο κ. Κέλλας σημειώνονται μεταξύ άλλων:

“Η πρόσβαση στην κοιλάδα των Τεμπών γίνεται από τους Α/Κ  Ευαγγελισμού, Πλαταμώνα και του ημικόμβου Ραψάνης, οι οποίοι απέχουν μεταξύ τους 10 χλμ περίπου, ενώ η μέγιστη προβλεπόμενη απόσταση στους κόμβους των υπεραστικών Αυτοκινητόδρομων με βάσει τις ισχύουσες προδιαγραφές, είναι 20χλμ.

Αναφορικά με τον ημικόμβο Ραψάνης, βάσει του άρθρου 2.9 της από 17-01-2017 Συμφωνίας για την ολοκλήρωση των Εργασιών, συντάσσεται από τον Παραχωρησιούχο η μελέτη του πλήρους κόμβου, η δε κατασκευή του δεν ανήκει στο Έργο Παραχώρησης και το έργο θα δημοπρατηθεί ως κλασσικό Δημόσιο Έργο με μέριμνα της ΕΥΔΕ/ ΚΣΣΥ.

Αναφορικά δε με τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του πλήρους κόμβου, το Ελληνικό Δημόσιο έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για την Κήρυξή τους και αναμένεται η εκδίκαση της Προσωρινής τιμής Μονάδας».

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Κιλελέρ για την αποκομιδή των απορριμμάτων
Επόμενο άρθρο Έναρξη των προβολών της κινηματογραφικής λέσχης Νίκαιας