Ειδήσεις

Χρ. Κέλλας: Συνθήκες αποσύνθεσης και διάλυση στο Πανεπιστημιακό


Τις “συνθήκες διάλυσης και αποσύνθεσης της δημόσιας υγείας” που “καταγράφονται σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας” φέρνει με ερώτησή του στη βουλή, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτωντης Ν.Δ.,βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει πως “σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», από την ερχόμενη Δευτέρα δε θα πραγματοποιηθούν τα όποια προγραμματισμένα αλλά και έκτακτα χειρουργεία που θα προκύψουν λόγω της εφημερίας του, γεγονός που πρακτικά σημαίνει πως το Νοσοκομείο τίθεται εκτός λειτουργίας”.

Αφορμή, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το γεγονός ότι δε θα υπάρχει αναισθησιολογική κάλυψη των χειρουργείων, όπως γνωστοποιήθηκεεγγράφωςστη διοίκηση και στις κλινικές του Νοσοκομείου,καθώς οι αναισθησιολόγοι σταματούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, επειδή ο ιατρικός εξοπλισμός για τις αναισθησίες παραμένει ασυντήρητος, λόγω έλλειψης χρημάτων.

“Το πλέον τραγικό της υπόθεσης όμως, είναι πως κατά πληροφορίες το ποσό που απαιτείται για τη συγκεκριμένη συντήρηση, ανέρχεται σε μόλις 4.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ!” συμπληρώνει.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. τονίζει επίσης πως “όλα τα παραπάνω αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων στο Πανεπιστημιακό, αφού ακόμη και ο ίδιος ο διοικητής του, κ. Παναγιώτης Νάνος, προέβλεψε – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – ότι με τις συγκεκριμένες ελλιπείς πιστώσεις, το νοσοκομείο δε θα μπορέσει να λειτουργήσει μετά το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η ραγδαία μείωση της χρηματοδότησης προς το Νοσοκομείο έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται πρακτικά εκτός λειτουργίας από τις επόμενες ημέρες”.

Κατά συνέπεια, θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στον Υπουργό Υγείας:

  1. Έχετε γνώση της επικρατούσας κατάστασης στο ΠανεπιστημιακόΓενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που θέτει σε κίνδυνοτην ίδια τη λειτουργία του;
  2. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε άμεσα ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, το οποίο καλείται να λειτουργήσει με τον χαμηλότερο προϋπολογισμό που είχε ποτέ;
Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία ο φόνος μαθητή από αδέσποτη σφαίρα!
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού