Ειδήσεις

Χρ. Κέλλας: Επισπεύστε τις πληρωμές για το πρόγραμμα διάσωσης γαιών


Την ασυνέπεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέναντι σε εκατοντάδες δικαιούχους του Μέτρου της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, επισημαίνει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Στην ερώτηση ο κ. Κέλλας μεταφέρει την “έντονη ανησυχία στις τάξεις εκατοντάδων δικαιούχων στο νομό Λάρισας εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις πληρωμές του Μέτρου της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών”.

Όπως εξηγεί, “οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι που υπολογίζονται πάνω από 600 για τις επαρχίες Αγιάς, Φαρσάλων και Ελασσόνας, αναμένουν την πληρωμή από το 2015.

Μάλιστα, στα τέλη του Νοεμβρίου του 2016, το Υπουργείο είχε δεσμευτεί πως για τις αιτήσεις που αφορούν το 2015, οι πληρωμές θα γινόταν το αργότερο μέχρι το τέλος του 2016, δηλαδή εδώ και πέντε μήνες, μετά και τον τελικό έλεγχο ορθότητας λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ”.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. τονίζει πως “μέχρι και σήμερα, 30 Μαΐου 2017, ουδείς από τους δικαιούχους έχει εισπράξει τα χρήματα που του οφείλονται, με αποτέλεσμα να προκαλείται επιπρόσθετη οικονομική ασφυξία σε εκατοντάδες νοικοκυριά στο νομό Λάρισας”.

Προσθέτει δε, πως “τέτοια συμπεριφορά από πλευράς Υπουργείου, προκαλεί συνθήκες απαξίωσης για ένα σημαντικό πρόγραμμα, το οποίο πέραν της οικονομικής ενίσχυσης των συμμετεχόντων, συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του δασικού αποθέματος και την ανανέωση των δενδρωδών καλλιεργειών”.

Με βάση τα παραπάνω, ο Λαρισαίος πολιτικός ρωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

  1. Για ποιό λόγο μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει πράξη η δέσμευση του Υπουργείου για πληρωμή των δικαιούχων του μέτρου της δάσωσης γεωργικών γαιών στο νομό Λάρισας;
  2. Μπορεί να δοθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα πληρωμής των δικαιούχων, για τα έτη 2015, 2016 ώστε να μπορέσουν κι εκείνοι από την πλευρά τους να έχουν έναν στοιχειώδη προγραμματισμό στο εισόδημά τους;

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Θανατηφόρο τροχαίο στη Λάρισα με θύμα έναν 29χρονο