Ειδήσεις

Μεγάλες συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα Τρίκαλα και την Ελασσόνα


Μεγάλες συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης ιδιαίτερης ποιότητας και αισθητικής  για τη στήριξη ευπαθών ομάδων , θα διοργανωθούν με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας σε όλη τη Θεσσαλία , σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πλωτάρχης (ΠΝ) κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος )  , με  τη στήριξη Δήμων και άλλων Φορέων της Θεσσαλίας .

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι εξής συναυλίες :

  1. Την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στο Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων , σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Τρικκαίων και την Εθελοντική Οργάνωση “Πράσινη Κιβωτό”
  2. την Τρίτη 13 Ιούνιου 2017 στην Ελασσόνα Λάρισας ,σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Ελασσόνας και τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο  Σπαρμού Ολύμπου  και
  3. Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στο Θερινό Θέατρο Βόλου ‘Μελίνα Μερκούρη” σε συνδιοργάνωση με την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου ,όπου θα εμφανιστεί και η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου , ενώ τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Βάσω Τηλιοπούλου.

 

Όπως είναι γνωστό  η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

 

Οι φετινές μεγάλες συναυλίες, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς,  θα έχουν θεματολογία από την Ελληνική Οπερέτα και το Μιούζικαλ ,στις καλύτερες στιγμές τους ,ενώ  η Μπάντα του Ναυτικού θα αποτελείται από 35 μουσικούς και εξαιρετικούς ερμηνευτές -σολίστες της Λυρικής Σκηνής (Υψίφωνος Ευδοκία Μωϋσίδου ,τενόρος ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος , αλλά και πολλοί άλλοι ) , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Τσιλιμπάρη Γεώργιου -Πλωτάρχη ΠΝ , που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται  η καλύτερη μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων .

 

Όλος ο Βόλος μια μεγάλη αγκαλιά για την ΕΛΕΠΑΠ

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η μεγάλη εκδήλωση του Ναυτικού και του Δικτύου  “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” στο Βόλο , θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη για τη στήριξη  ενός σπουδαίου εθελοντικού Φορέα , της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου , που επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της κοινωνίας  και χρειάζεται την ουσιαστική  στήριξη όλων και αυτό καλείται να το αποδείξει όλη η κοινωνία του Βόλου .

  Στην  Ελλάδα λειτουργούν έξι (6) παραρτήματα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Παιδιών -ΕΛΕΠΑΠ και ένα από αυτά λειτουργεί στην Αγριά Βόλου , το οποίο υποστηρίζει εξήντα πέντε (65) ανάπηρα παιδιά και μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, όπως : Εγκεφαλική παράλυση, Νευρομυικές παθήσεις, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, Εγκεφαλοπάθειες, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Κακώσεις νωτιαίου μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Σκολίωση, Κύφωση, Βλαισοπλατυποδία, φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.

 

Μπάντα ΓΕΝ και Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” – μια μεγάλη σχέση εμπιστοσύνης

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το Ναυτικό .

Έχει συμπράξει με το ΓΕΝ άλλες έξι (6) φορές ,  αφού  τον Ιανουάριο του 2012, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τη Μπάντα του ΓΕΝ στη Θεσσαλία , η οποία πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία δύο συναυλίες ( Λάρισα -Δημοτικό Ωδείο  28/1/2012 και στην Ελασσόνα -Δημοτικό Θέατρο 29/1/2012 ) για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της πόλης της Ελασσόνας από τους Τούρκους, συνδυάζοντας τους εορτασμούς αυτούς με τα 100 Χρόνια του Θωρηκτού Αβέρωφ.

Επίσης , το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” διοργάνωσε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26/11/2012 ,όπου τιμήθηκαν  οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας (Στρατός ,Ναυτικό ,Αεροπορία) για την προσφορά τους στους Βαλκανικούς Πολέμους , όπου εμφανίστηκε η Μπάντα του ΓΕΝ σε ένα αφιέρωμα υψηλού επιπέδου σε Έλληνες και ξένους Συνθέτες, με την παρουσία όλων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτικών και Πολιτειακών αρχών της χώρας μας.

Οι τρεις επόμενες συνεργασίες του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με τη Μπάντα του ΓΕΝ ήταν οι συναυλίες για τη στήριξη των Κοινωνικών Παντοπωλείων στις πόλεις Βόλος (29/10/2015) ,Λάρισα ( 9/6/2016) και Τρίκαλα (10/6/2016) , οι οποίες ήταν αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιώργο Μουζάκη και στέφθηκαν με εξαιρετική επιτυχία ,αφού τις παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές .

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος  Ο  Αντιπρόεδρος Α’
Σκριάπας Κων/νος Θωμάς Αστερίου
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Οικονομολόγος 

 

Προηγούμενο άρθρο Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Δήμητρης Σιούφας: Η Έκθεση Γελοιογραφίας είναι γιορτή για την ελευθεροτυπία