Κέλλας: Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί εκτός από τους πίνακες αναπληρωτών

22 Μαΐου 2017

Τον αποκλεισμό εκατοντάδων εκπαιδευτικών από την πρόσκληση για τους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων για το νέο σχολικό έτος, επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας. Όπως εξηγεί, προέκυψε σειρά σημαντικών προβλημάτων λόγω αλλαγής του χρόνου της σχετικής απόφασης από το Υπουργείο αλλά και της ελλιπούς ενημέρωσης, που καταγγέλλουν παράλληλα οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κέλλας τονίζει πως με την επιλογή του χρόνου έκδοσης της απόφασης μεταξύ 13 και 28 Απριλίου του 2017 και όχι κατά το συνήθη χρόνο, δηλαδή μετά τη λήξη του σχολικού έτους, Ιούλιο ή Αύγουστο, όπως γινόταν επί σειρά ετών, εκατοντάδες αναπληρωτές πανελλαδικά δεν πρόλαβαν να καταθέσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά τους.

Δεδομένου ότι η προκήρυξη δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ο Λαρισαίος πολιτικός μεταφέρει τις καταγγελίες εκπαιδευτικών για «ελλιπή ενημέρωση, αφού δεν έγινε προανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ως συνήθως, καθώς και κοινοποίηση στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατ’ επέκταση ούτε στα σχολεία όπου πολλοί εξ αυτών υπηρετούν, με συνέπεια να μην την αντιληφθούν πολλοί ενδιαφερόμενοι».

Επιπρόσθετα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι «αποκλείσθηκαν από τη διαδικασία των αιτήσεων για το σχολικό έτος 2017-2018 ή εισήλθαν σε αυτήν με μειωμένη μοριοδότηση ενδιαφερόμενοι που: i. είναι επί πτυχίω και με τη συνήθη διαδικασία θα προλάβαιναν να αποφοιτήσουν, ii. διανύουν το τελευταίο εξάμηνο των μεταπτυχιακών σπουδών τους, χωρίς να προλάβουν να το ολοκληρώσουν, χάνοντας έτσι τα επιπλέον μόρια του ΠΜΣ, iii. αναμένουν ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ για πτυχία ή μεταπτυχιακά διπλώματα του εξωτερικού, όπως π.χ. οι κάτοχοι του μεταπτυχιακού τίτλου «Επιστήμες της Αγωγής-Ειδική Εκπαίδευση» του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που αποφοίτησαν τον Ιανουάριο του 2017 και οι οποίοι έχουν υποβάλει υπεύθυνες δηλώσεις με χορήγηση εξουσιοδότησης για αυτεπάγγελτη αναζήτηση του υπό έκδοση τίτλου αναγνώρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Αν και το άνοιγμα του ΟΠΣΥΔ νωρίτερα από τους θερινούς μήνες μπορεί να εξυπηρετήσει την έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία κατά το επόμενο σχολικό έτος, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ευρεία ενημέρωση και πρόβλεψη για τους αποκλεισθέντες εξ αιτίας αυτής της αλλαγής, υποστηρίζει επίσης ο κ. Κέλλας ο οποίος ερωτά τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, «τι προβλέπεται για τους αποκλεισθέντες -λόγω της αιφνιδιαστικής έκδοσης των ως άνω Υπουργικών Αποφάσεων τον Απρίλιο και δη εν μέσω αργιών του Πάσχα- από τη διαδικασία ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2017-2018;»

Την ερώτηση, με πρώτη υπογράφουσα την Τομεάρχη Παιδείας του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Νίκη Κεραμέως, συνυπογράφουν οι βουλευτέςΜαρία Αντωνίου, Γιάννης Ανδριανός, Ντόρα Μπακογιάννη και Σάββας Αναστασιάδης.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC