Πρωτοσέλιδο

Αυξάνει την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας η Περιφέρεια


Αυξάνει την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από την έγκριση δημοπράτησης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, του έργου «Αντικατάσταση και επισκευή στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης στο  οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας» προϋπολογισμού: 300.000,00 € (με ΦΠΑ).

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Με σχέδιο, προγραμματισμό και ιεράρχηση των αναγκών εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Θεσσαλίας. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνουμε την ασφαλή επικοινωνία της μετακίνησης των ανθρωπίνων κοινοτήτων και της μεταφοράς των εμπορευμάτων».

Με την παρούσα εργολαβία, προβλέπεται να συντηρηθούν – αντικατασταθούν, αλλά και να επισκευαστούν στηθαία ασφαλείας και πινακίδες σήμανσης καθώς και να αντικατασταθούν σιδηρά κιγκλιδώματα των οδών, κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου, αρμοδιότητος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας  Λάρισας.

Προβλέπεται η συντήρηση και η αντικατάσταση ρυθμιστικών πινακίδων σήμανσης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας. Επίσης προβλέπεται η αποξήλωση παλαιών ή κατεστραμμένων προς αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας αλλά και σιδηρών κιγκλιδωμάτων οδών. Στόχος της παρούσας εργολαβίας είναι να αυξηθεί η ασφάλεια του οδικού δικτύου, η προστασία των διερχόμενων αυτοκινήτων για την ελαχιστοποίηση ατυχημάτων.   Η τοποθέτηση θα γίνεται αυστηρά με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νούσιος: Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στον καιρό της κρίσης
Επόμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις στη Θεσσαλία με 20 συλλήψεις