Πρωτοσέλιδο

Τις επόμενες ημέρες η ενοικίαση ακινήτων στους πρόσφυγες


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ιδιοκτήτες ακινήτων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την ενοικίαση διαμερισμάτων σε πρόσφυγες, στην πόλη της Λάρισας, αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Αυτό συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας, με τη συμμετοχή πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και στελεχών της Υπατης Αρμοστείας.

Στη σύσκεψη διευκρινίστηκαν σειρά ζητημάτων για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ δόθηκαν και επιμέρους απαντήσεις σε ερωτήματα που προέκυψαν κατά τη σχετική συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων.

Υπενθυμίζεται πως σε εκείνη τη συνεδρίαση με πλήρη ομοφωνία το Δημοτικό Συμβούλιο, υπερψήφισε την εισήγηση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη για συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο πρόγραμμα.

Τονίζεται ότι το κόστος ενοικίασης των σπιτιών καλύπτει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως και τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες, θα αποτυπώσει και το πραγματικό ενδιαφέρον των συμπολιτών για ένταξη των ακινήτων τους στο πρόγραμμα.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου, μετείχαν ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Δημ. Μπαμπαλής.

Προηγούμενο άρθρο Θεμελίωση νέου Ιερού Ναού στον Αμπελώνα
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας