Ειδήσεις

Ε.Κ.Λ.: Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντι να νομοθετήσει την Κυριακάτικη Αργία, όπως έλεγε πριν γίνει κυβέρνηση, προχωρά στην οριστική κατάργηση της Κυριακής Αργίας, αφού ετοιμάζεται να ψηφίσει τουλάχιστον για άνοιγμα 30 Κυριακές το χρόνο.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας αποτελεί ικανοποίηση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του αιτήματος ισχυρών τμημάτων του εμπορικού και τουριστικού κεφαλαίου, τα συμφέροντα του οποίου υπηρετούν το κράτος και οι κυβερνήσεις, τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή.

Εξυπηρετεί  τους ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους στη παραπέρα κυριαρχία τους στην αγορά και στον εξοβελισμό των φτωχών αυτοαπασχολουμένων που μετά βίας παλεύουν τα κρατούν ανοικτά τα μικρά καταστήματα τους.

Συνοδεύεται με ένταση της εκμετάλλευσης των εμποροϋπαλλήλων, οι όποιοι καλούνται να εργαστούν με εξαντλητικά και ακανόνιστα ωράρια επτά μέρες τη εβδομάδα, με ιδιαίτερες αρνητικές συνέπειες στις γυναίκες που αποτελούν την πλειοψηφία στον κλάδο του εμπορίου.

Το ΕΚΝΛ, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, και καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο και γενικότερα, σε οργάνωση, συλλογική πάλη για τη κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας και όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων με βάση τις σύγχρονες μας  ανάγκες. Καλεί επίσης τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου, σε κοινό αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγάλου κεφαλαίου.

Προηγούμενο άρθρο Θυρανοίξια στον ανακαινισμένο ιερό εξωκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου
Επόμενο άρθρο Στα Τίρανα για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο ο δήμαρχος Λαρισαίων