Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Όλοι στην Πορεία Ειρήνης


Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να πάρουν μέρος στην Πορεία Ειρήνης που πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 6 μ.μ, από τον λόφο του Μεζούρλου προς την Πλατεία Ταχυδρομείου.

Η συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία στην πορεία ειρήνης και γενικότερα στην πάλη κατά του πολέμου, της συμμετοχής της Ελλάδας σ’ αυτόν, σήμερα που επεκτείνονται οι περιφερειακοί πόλεμοι και μεγαλώνει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών των καπιταλιστικών κρατών και ενώσεων, για την καταλήστευση άλλων λαών, το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία) έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα βαθύτερα σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δήθεν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των Νατοϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπου πάει το ΝΑΤΟ σπέρνει θάνατο και καταστροφή.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις. ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με Ε.Ε και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει στο μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Να πάψουμε να ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη

Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Το ΕΚΝΛ απαιτεί:

Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανείς φαντάρος έξω απ’ τα σύνορα.

Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Συνέλευση Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών και κατασχέσεων στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Η Νέα Λάρισα για το προσφυγικό ζήτημα