Ειδήσεις

Μάξιμος: Η μπογιά του πρωθυπουργού ξεθώριασε


«Ο πρωθυπουργός έχει πράγματι ένα επικοινωνιακό τάλαντο αλλά όλοι κατάλαβαν ότι η μπογιά του πιά ξεθώριασε, δεν πείθει κανέναν. Αφού έχει δυστοκία να πείσει με τη θεωρία των αντιμέτρων τους βουλευτές του εισάγει το καινούργιο “τυράκι” με τη διευθέτηση του χρέους. Από το “κανένα ευρώ μέτρα” πάμε σε σχεδόν 4 δις ευρώ νέα μέτρα, σε μείωση συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, υπερταμείο αιωνόβιο, και ούτω καθ’ εξής». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 (μιλώντας, στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους κ.κ. Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου).

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η αίσθηση που μου έδωσε ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του, ήταν ότι περισσότερο απευθύνεται στην κυβερνητική πλειοψηφία, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρά στην ελληνική κοινωνία». Ενώ για τα μέτρα είπε ότι «αυτά λαμβάνονται με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση και δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Ιδιαίτερα για το πλεόνασμα για το οποίο, όπως ανέφερε «τόσο πολύ κομπάζουν η κυβερνητική πλειοψηφία και ο πρωθυπουργός, δεν είναι παρά αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης, και ουσιαστικά είναι χρήματα που στερήθηκαν από την πραγματική οικονομία». Μάλιστα, υπενθύμισε τα όσα είχε πει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από τα Ιωάννινα στις 21 Μαρτίου 2014 για το τότε πλεόνασμα ότι  “σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων”». Και πρόσθεσε με νόημα ότι «καλό είναι να εξομολογείται τις αυταπάτες του, ο κ. πρωθυπουργός, μας είπε εχθές ότι είναι και θρησκευόμενος, καλός ο Σαούλ που μετετράπη σε Παύλο και μακάρι να είναι έτσι».

Ο κ. Χαρακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με την πολιτική της οδήγησε σ’ αυτά τα υπερβολικά μέτρα. Δεν υπήρχε κανένα ζήτημα μείωσης συντάξεων, δεν υπήρχε κανένα ζήτημα μείωσης αφορολόγητου. Το ασφαλιστικό σύστημα καθημερινά θα επιδεινώνεται όσο η χώρα δεν έχει επενδύσεις, όσο αυξάνεται η ανεργία, όσο οι επιχειρήσεις κλείνουν ή πάνε στην Βουλγαρία, όσο το νέο εργατικό δυναμικό φεύγει στο εξωτερικό. Στο διάστημα των δύο χρόνων η κατάσταση επιβαρύνθηκε. Όσο, λοιπόν, επιβαρύνεται, μοιραία θα μπαίνει η κουβέντα για μείωση των συντάξεων. Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου είναι ενδεικτικά. Έχουμε υστέρηση από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 150 εκατομμύρια, από το ΦΠΑ και από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, που αυξήθηκαν μάλιστα, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ. Πάνω από 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας χρωστούν στην Εφορία και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Χίλιες κατασχέσεις την ημέρα. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;».

Για τη στάση της ΝΔ ξεκαθάρισε «ότι το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης ουσιαστικά το πιστώνεται αυτή η κυβέρνηση. Εμείς, λοιπόν, εάν ψηφίσουμε κάποια από αυτά τα μέτρα ή συνολικά τη συμφωνία θα είναι σαν να δίνουμε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση που οδήγησε στην επιβολή αυτών των μέτρων».

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για παράνομη υιοθεσία βρέφους στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής-σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής