Ειδήσεις

Μάξιμος: Εικόνες ντροπής από τη διαβίωση Πυροσβεστών στα αεροδρόμια


«Οι εικόνες ντροπής για τις συνθήκες διαμονής των πυροσβεστών που στελεχώνουν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε αεροδρόμια που διαχειρίζεται η FRAPORT, και οι οποίοι κοιμούνται σε φορεία και φουσκωτά στρώματα, θα έπρεπε ήδη να είχαν οδηγήσει τουλάχιστον σε μια δημόσια συγγνώμη τον “αν”αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Οι πρωτοφανείς αυτές εικόνες, πλήττουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος. Ας πάψουν επιτέλους οι ανευθυνο-υπεύθυνοι να υποδύονται τους Ποντίους Πιλάτους, προκαλώντας την αγανάκτηση των εργαζομένων και ας δώσουν άμεσα τις δέουσες λύσεις». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, σε σχετική του ερώτηση, αλλά και τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα με φωτογραφίες που παρουσιάζουν τους Πυροσβέστες στην Μύκονο να κοιμούνται στο χώρο εργασίας τους πάνω σε πρόχειρα στρώματα.

Η «απάντηση» του κ. Τόσκα, που αποσιωπά την πραγματική κατάσταση, έχει ως εξής:

«σας γνωρίζουμε ότι, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4389/2016 (Φ.Ε.Κ. Α’- 94) και στην κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας των Περιφερειακών Αεροδρομίων, ο παραχωρησιούχος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Σύμβαση Παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των Περιφερειακών Αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου, θα εξασφαλίζει και θα συντηρεί, με δικά του έξοδα, τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις προσωπικού για τις υπηρεσίες διάσωσης και πυρόσβεσης σε αυτά.

Πλέον των ανωτέρω, θα συντηρεί, θα διατηρεί σε καλή λειτουργική κατάσταση και θα ανανεώνει, αντικαθιστά και αναβαθμίζει, στο βαθμό που απαιτείται εύλογα, τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, τα κτίρια τους, τον εξοπλισμό, τα συστήματα και τις εγκαταστάσεις τους, τα Κινητά Περιουσιακά Στοιχεία και οποιοδήποτε τμήμα αυτών που ενδέχεται να υποστεί φθορές, εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων.

Όσον αφορά για τη στέγαση των μετατιθέμενων, ιδίως σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Περιφερειακών Αεροδρομίων, υπαλλήλων, όπου το κόστος διαβίωσης είναι εξαιρετικά υψηλό π.χ. Μύκονος, Σαντορίνη, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης της βέλτιστης λύσης, σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τυχόν κενά που θα δημιουργηθούν από τη στελέχωση των πυροσβεστικών κλιμακίων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αεροδρομίων, θα ληφθούν υπόψη και θα καλυφθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ/τος 170/1996 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 131), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών δισκίων
Επόμενο άρθρο Θεσσαλία: Ένας αιώνας από το πολυσήμαντο έτος 1917