Ειδήσεις

Τιμάται η μνήμη του Πολιούχου της Νίκαιας Αγίου Γεωργίου


Στις 23 Απριλίου 2017 εορτάζεται η μνήμη του Πολιούχου Αγίου της Νίκαιας του Αγίου Γεωργίου. Για τη συγκεκριμένη ημέρα ο Δήμος Κιλελέρ και η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου, οργανώνει εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου της Ενορίας, αλλά και για να πλαισιώσει με έναν πιο πλήρη τρόπο το εορταστικό κλίμα της ημέρας, και να αναδείξει ήθη και έθιμα της περιοχής που πέρασαν για πολλά χρόνια από γενιά σε γενιά και αναβιώνουν την τελευταία τριετία με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση από τους Δημότες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Νίκαια, προβλέπεται ο ακόλουθος προγραμματισμός:

  • Τέλεση Θείας Λειτουργίας
  • Περιφορά εικόνας Αγίου Γεωργίου, σε οδούς περιφερειακά του Ναού, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.
  • Επίδοση βραβείων Κληροδοτήματος Ιωάννη και Ρωξάνης Παπαγιαννοπούλου, σε αριστεύσαντες φοιτητές και φοιτήτριες της Ιατρικής, Νομικής, Φιλοσοφικής Σχολής ή/και Παιδαγωγικών Τμημάτων (που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια από άποψη βαθμολογίας στη σχολή, αλλά και άλλων οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων).
  • Μαθητικός Αγώνας δρόμου000 μέτρων για το μαντήλι (με συμβολικό χρηματικό έπαθλο) σε διαδρομή περιφερειακά της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον οποίο θα λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 11 έως και 17 ετών. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα 11:30π.μ. με 12:30μ.μ. (μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου θα πρέπει να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Νίκαιας την προκαθορισμένη ώρα. Ωστόσο, δηλώσεις συμμετοχής διατίθενται και υποβάλλονται καθημερινά, έως και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, στο γραφείο του Πολιτιστικού Οργανισμού (Δημαρχείο) ή/και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (Παλιό Δημαρχείο) κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (Κωνσταντίνος Φιλιππούλης: 6986797052, Βασιλική Πιλάτου: 6977440573).

 

Τρέχουμε για το μαντήλι, τιμούμε τη μνήμη του Πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου!

Προηγούμενο άρθρο Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
Επόμενο άρθρο Στενότερη συνεργασία Δήμου Λαρισαίων - Εταιρείας Αερίου με οφέλη για τους κατοίκους