Ειδήσεις

Ο Θ. Νασιακόπουλος στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη σύνδεση φυσικού αερίου σε χωριά της ΔΕ Πλατυκάμπου


Τα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας)επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Τριαντάφυλλο Τσινούλη και κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Τ.Κ.Ομορφοχωρίουκ. Γεώργιο Μαξιμιάδη. Στην επίσκεψή της η αντιπροσωπεία του Δήμου συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα και  την Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων κα.Ευθυμία Καλογήρου, όπουτους παρέδωσαν τις αιτήσεις των κατοίκων του Ομορφοχωρίου για τη σύνδεση της περιοχής με το φυσικό αέριο.

Ο κ. Μπακούραςανέφερεότι η εταιρεία θα προβεί άμεσα στην καταγραφή ενδιαφέροντος και τη σχετική αποτύπωση της περιοχής. Με την επικύρωση του ενδιαφέροντος των υποψήφιων καταναλωτών προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θαπραγματοποιηθούν οι σχετικές μελέτες και ο προγραμματισμός της επέκτασης κατασκευής του δικτύου εντός του 2018.

Παράλληλα η αντιπροσωπεία του δήμου παρέδωσε τέσσερις ακόμη φακέλους με υπογεγραμμένες αιτήσεις από τους κατοίκους τουΜελισσοχωρίου, της Γαλήνης, του Πλατυκάμπου και της Χάλκης προκείμενου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες μελέτες εκ μέρους της εταιρείας.

Ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση, για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων από το δίκτυο διανομής περιοχών, είναι  η έγκριση του κανονιστικού πλαισίου από το αρμόδιο υπουργείογια τη χρήση του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Χρ. Κέλλα για τις τιμές των αμνοεριφίων
Επόμενο άρθρο Στον ΣΘΕΒ συνάντηση για το Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ