Ειδήσεις

Μάξιμος: Ρεκόρ ανικανότητας στην παραλαβή συστήματος επικοινωνίας της ΕΛΑΣ


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, στην ερώτησή του για την μη παραλαβή του συστήματος ενδοεπικοινωνίας της ΕΛΑΣ, προτύπου TETRA, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση έχει σπάσει κάθε ρεκόρ καθυστερήσεων, ανικανότητας και ψευδών διαβεβαιώσεων στην περίπτωση του συστήματος ενδοεπικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Ενώ ο αρμόδιος υπουργός παραδέχεται ότι οι αστυνομικοί διώκουν το έγκλημα, πολλές φορές, συνεννοούμενοι μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ο χρόνος κυλά χωρίς να επισπεύδεται η παραλαβή του νέου συστήματος ραδιοεπικοινωνιών. Η δέσμευση του κ. Τόσκα στις 11 Οκτωβρίου 2016 στη Βουλή –στην οποία μας παραπέμπει αντί άμεσης απάντησης- ότι εντός τριμήνου θα έχει επιλυθεί το όλο ζήτημα, αποδεικνύεται κενή περιεχομένου, καθώς ήδη έχουν περάσει ακόμη 6 μήνες. Δυστυχώς, αποδεικνύεται στην πράξη ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλες είναι οι προτεραιότητες και όχι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των ανθρώπων της ΕΛΑΣ. Φαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση ισχύει η λαϊκή ρήση “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 7 μέρες κοσκινίζει”».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών από τις 11-12-2014 έγινε αποδεκτή δωρεά προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενός σύγχρονου συστήματος ραδιοεπικοινωνιών, προτύπου TETRA για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών της ΕΛΑΣ στην περιοχή της Αττικής. Μέχρι σήμερα, το σύστημα δεν έχει παραλειφθεί με αποτέλεσμα η επικοινωνία μεταξύ των αστυνομικών να είναι ελλιπής και επισφαλής, καθώς ο καθένας έχει τη δυνατότητα να γίνεται συνακροατής στις απορρήτου χαρακτήρα αστυνομικές επικοινωνίες.

 

Προηγούμενο άρθρο Συντηρεί το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις ημεδαπών φυγόποινων