Ειδήσεις

Μάξιμος: Η Δύση δεν μπορεί να είναι αδιάφορη στο έγκλημα που συντελείται!


Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα πολύνεκρα τρομοκρατικά κτυπήματα σε εκκλησίες Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για τα δύο νέα τυφλά κτυπήματα, εναντίον αθώων πιστών στην Αίγυπτο, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων, δεν αρκεί να εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την θλίψη μας. Δυστυχώς, οι Χριστιανοί της Ανατολής, με τη δυσχιλιετή ιστορική και πνευματική τους παρουσία, συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο ακραίων και φανατικών δυνάμεων, που σπέρνουν το θάνατο στο όνομα δήθεν της πίστης τους. Στόχος τους ο εκφοβισμός και η εξαφάνιση των εναπομεινάντων Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Οι σκοτεινοί, όμως, σκοποί τους δεν πρέπει να εκπληρωθούν, ούτε στην Αίγυπτο, ούτε στη Συρία, ούτε στο Ιράκ.

Οι Χριστιανοί θα πρέπει να εξακολουθήσουν να ζουν στις πατρογονικές τους εστίες, εν ειρήνη με όλους τους συμπολίτες τους, όλων των δογμάτων και των θρησκειών, και ελεύθεροι να ασκούν απρόσκοπτα τα πιστεύω τους. Αυτός πρέπει να είναι και ο πραγματικός στόχος της διεθνούς κοινότητας, στον αγώνα της κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Η Δύση, και ιδιαιτέρως η Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία διαμόρφωσαν καθοριστικά οι πανανθρώπινες χριστιανικές αξίες, δεν μπορεί να είναι αδιάφορη στο έγκλημα που συντελείται. Αντιθέτως, οφείλει να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες.

Τούτη τη στιγμή, η σκέψη μας είναι στους Χριστιανούς της Αιγύπτου, όπως και σε όλο τον λαό της φίλης χώρας. Στους δοκιμαζόμενους Κόπτες, ας είναι βάλσαμο το αναστάσιμο μήνυμα, καθώς μετά τη Σταύρωση έρχεται πάντα η Ανάσταση».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Ένωσης Περιφερειών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτική επίσκεψη της κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ