Απάντηση Χριστοφιλοπούλου για Ειδικά Σχολεία


 Για εμπαιγμό των μαθητών, των γονέων τους αλλά και των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατηγόρησε την υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Ε. Χριστοφιλοπούλου η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, με αφορμή την απάντηση που υπογράφει η πρώτη, σε ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -μεταξύ αυτών και η Η. Διώτη- με θέμα την κατάργηση ειδικών σχολείων.

 «Η υφυπουργός υποστηρίζει ότι “στην αρμόδια υπηρεσία του ΥπΠΔΒΜΘ δεν έχει αποσταλεί κανένα αίτημα κατάργηση καμίας σχολικής μονάδας Ειδικής Αγωγής”, τη στιγμή που έχουμε στα χέρια μας, ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τέτοια έγγραφα. Ισχυρίζεται ότι “η λειτουργία των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης και Ειδικών Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για το διδακτικό έτος 2010-2011”, ενώ μόλις χθες η ΕΛΜΕ ν. Λάρισας εξέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη λειτουργία του Αθλητικού Σχολείου Λάρισας λόγω έλλειψης καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Το υπουργείο κωλυσιέργησε σημαντικά, αφού παρά το γεγονός ότι τα σχολεία άνοιξαν στις 13/9, μόλις χθες (01-10-2010) έληξε η προθεσμία αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών σε ΤΑΔ-ΕΤΑΔ.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου περιορίστηκε στο να απαντήσει με μια έκθεση ιδεών για το θεσμό των Μουσικών Σχολείων, όταν τα ερωτήματα που είχαμε θέσει ήταν ξεκάθαρα: ποια μέτρα θα ληφθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχουν τα ειδικά σχολεία, τη δημιουργία των αναγκαίων οργανωτικών και υλικοτεχνικών υποδομών καθώς και τα μέτρα για άμεση και οριστική κάλυψη των πραγματικών κενών με κατάλληλο, εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό.

Η υφυπουργός απαξίωσε να απαντήσει, ενώ έδειξε τις προθέσεις του υπουργείου μέσα από μια φράση και μόνο: “Η δημοσιονομική συγκυρία και η ανάγκη υποστήριξης του μηχανισμού εξοικονόμησης δαπανών καθίστα δύσκολη την ίδρυση και προαγωγή σχολικών μονάδων”. Φαίνεται ότι η πραγματική εκπαίδευση και καλλιέργεια των μαθητών δε συνάδουν με τις απαιτήσεις και τα προτάγματα της αγοράς, το νέο σχολείο είναι το σχολείο του ΔΝΤ, οπότε το ΥπΠΔΒΜΘ είναι αποφασισμένο να διαλύσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα και να το μετατρέψει κι αυτό σε μια μηχανή παραγωγής εσόδων. Δε θα τους το επιτρέψουμε και θα αντισταθούμε στην προσπάθεια της πλήρους μετάλλαξης και μετατροπής της δημόσιας εκπαίδευσης σε έναν αγοραίο μηχανισμό παροχής υπηρεσιών».

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε την λειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Επόμενο άρθρο Ευνοούν τις θέσεις Ροντούλη οι εξελίξεις στην ΑΤΕ