Εναρκτήρια συνάντηση των ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος CERF στη Λάρισα


 Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΕΕ ΔΗΜΗΤΡΑ (Παλαιολόγου 19) η πρώτη εναρκτήρια (kick off) συνάντηση των εκπροσώπων των οργανισμών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CERF, το οποίο συντονίζεται από το ΚΕΕ ΔΗΜΗΤΡΑ και συμμετέχουν οργανισμοί από την Αγγλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύμπραξη των οργανισμών συμμετέχει ως συνεργαζόμενος φορέας το Επιμελητήριο Λάρισας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης θα καθοριστούν τα κρίσιμα στάδια του έργου, οι αρμοδιότητες και δραστηριότητες των φορέων και θα λάβει μορφή ο χαρακτήρας, η ποιότητα του έργου και των αποτελεσμάτων του.

Το έργο CERF: Certification Standard for European Reference Framework Key Competences – Μοντέλο Πιστοποίησης των Βασικών Δεξιοτήτων του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάρκειας δυο χρόνων, που σχεδιάστηκε, υποβλήθηκε και συντονίζεται από το ΚΕΕ ΔΗΜΗΤΡΑ. Βασικός του στόχος είναι η ανάπτυξη μιας εκπαιδευτικής μεθοδολογίας για τις βασικές δεξιότητες όπως ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (ERF), που θα πλαισιώνεται από διαδικασία πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτώνται μέσω των αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ο καινοτόμος χαρακτήρας του έργου CERF αφορά στο γεγονός ότι δεν στοχεύει μονοδιάστατα στην απόκτηση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ERF από τους ευρωπαίους πολίτες αλλά εισαγάγει ως παράγοντα επιτυχούς αξιοποίησής τους, την ενεργή συμμετοχή των φορέων της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας, σκοπεύοντας στη δημιουργία μια κοινής γλώσσας μεταξύ πολιτών-εργαζομένων και επιχειρήσεων, στην ευρωπαϊκή κοινωνία της γνώσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το έργο CERF επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.dimitra.gr, ή επικοινωνήστε με τον κ. Ανδρέα Αλμπάνη:  2410554026, almpanis@dimitra.gr.

Προηγούμενο άρθρο Διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα: « Η Διαχρονικότητα και η Σημαντικότητα της Ελληνικής Γλώσσας»
Επόμενο άρθρο Έργα και μελέτες προϋπολογισμού 1,8 εκατ. 877 χιλ. ευρώ απ’ την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας