Ειδήσεις

Μάξιμος: Η ΝΔ δεν θα δώσει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση


«Το πακέτο των μέτρων, όπως διαμορφώνεται από την κυβέρνηση, είναι ένα πακέτο που η ίδια δημιούργησε. Εμείς δεν θα δώσουμε σανίδα σωτηρίας στην κυβερνητική πλειοψηφία. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι απαιτείται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, μια επανεκκίνηση συνολικά για την οικονομία και τη χώρα». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την υπερψήφιση των μέτρων (σε συνέντευξή στον ΒΗΜΑ-FM και τους δημοσιογράφους κ.κ. Διονύση Νασιόπουλο και Γιώργο Φιντικάκη). Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι «θα τα ψηφίσουν όλα. Η αίσθησή μου είναι ότι δεν ιδρώνει το αυτί τους. Το λέω πολύ κυνικά, μόνη τους έγνοια είναι οι καρέκλες. Φοβούμαι ότι θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη».

 

Ψυχρολουσία από Γκάμπριελ

Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ τους. Δεν συνειδητοποιούν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το “ο χρόνος είναι χρήμα”. Είναι εμφανές ότι κάποιοι επένδυαν στα σενάρια αλλαγής συσχετισμών σε επίπεδο ΕΕ, με επικράτηση Σουλτς στις γερμανικές εκλογές. Πιστεύω ότι το μήνυμα Γκάμπριελ από την Αθήνα δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Θεωρώ ότι ήταν μια ψυχρολουσία, αυτό που τους είπε: “κλείστε την αξιολόγηση μια ώρα αρχύτερα”. Πάντως γεγονός είναι ότι το πολυδιαφημιζόμενο βέτο στη Ρώμη δεν υπήρξε. Αντιθέτως είδαμε ότι όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί αποδείχθηκαν για μια ακόμα φορά ψεύτικοι και, προφανώς, γίνονται για εσωτερική κατανάλωση».

Και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ το ξεκαθάρισε και θα το επαναλάβει και ο Κυριάκος Μητστοτάκης στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το επόμενο 48ωρο, ότι για εμάς η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Εμείς συγχωροχάρτι σ’ αυτή την πολιτική που οδήγησε σ’ αυτά τα μέτρα δεν θα δώσουμε με τη ψήφιση αυτών των μέτρων. Είναι άλλο τι θα κάνει αύριο η ΝΔ ως κυβέρνηση, αν υπερψηφιστούν αυτά τα μέτρα, και είναι άλλο να συναινέσει με τη ψήφο της στηρίζοντας αυτό το πακέτο των μέτρων».

 

Δεν προκαλεί ενδιαφέρον το κάψιμο τρόλεϊ…

Επανέλαβε δε ότι «η ΝΔ επιμένει εδώ και καιρό, και νομίζω ότι και άλλες πολλές φωνές το λένε ευθέως, πως η μόνη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η προκήρυξη εκλογών».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα, όπως της ασφάλειας, το δόγμα “νόμος και τάξη”, που είναι καθημερινά και δεν προκαλούν πια δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Όταν κάθε ημέρα έχουμε κάψιμο τρόλεϊ, καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων για εισιτήρια, όταν ακόμη και το βράδυ της 25ης Μαρτίου για 3 ώρες, πληροφορούμαι, ότι έκλεισε η Πατησίων γιατί είχαμε επιδρομές με μολότοφ κατά διμοιριών της αστυνομίας, αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότι υπάρχουν περιθώρια να ασκηθεί μια διαφορετική πολιτική για να υπάρξει μια ανάκαμψη συνολικά στη χώρα».

 

Ξέχασαν τα ΜΜΕ τη μάχη του γάλακτος;

Τέλος για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε το ερώτημα «γιατί τα ΜΜΕ που πρωτοστατούσαν τότε στη λεγόμενη “μάχη του γάλακτος” καθημερινά είχαν ρεπορτάζ, σε όλα τα κανάλια, σε όλα τα δελτία ειδήσεων, πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες για τη τιμή του γάλακτος στο ράφι και παρουσιαζόταν σαν πανάκεια, ως επίλυση του προβλήματος η επιμήκυνση της ζωής στο φρέσκο γάλα», μετά τη δική του παραίτηση, «ω του θαύματος, μετά την απομάκρυνση του ενοχλητικού υπουργού σε κανένα μέσο δεν υπάρχει ρεπορτάζ για τη τιμή του φρέσκου γάλακτος».

Τόνισε, μάλιστα, ότι με τη δική του παραίτηση συγκρατήθηκε η διάρκεια ζωής στο φρέσκο γάλα στις 7 ημέρες. «Η κυβέρνηση αυτή που, ως αντιπολίτευση, θα καταργούσε την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι αυτή που συμμορφώθηκε πλήρως και πια έχουμε φρέσκο γάλα αορίστου διαρκείας! Και έτσι συμπιέζεται η τιμή παραγωγού, έχουμε τεράστια προβλήματα, στην ελληνική αγελαδοτροφία».

 

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση βιβλίου στο Δημαρχείο των Γόννων
Επόμενο άρθρο Χρ. Κέλλας από το Βερολίνο: Ασήκωτο το βάρος του προσφυγικού για τη χώρα