Ειδήσεις

Ερωτηματολόγια και ψευδαισθήσεις – Του Μάξιμου Χαρακόπουλου


Η ασυδοσία και η ατιμωρησία διαφόρων ομάδων του περιθωρίου και, αντιστοίχως, η καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών έχουν, κυριολεκτικά, «κτυπήσει κόκκινο» επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα μεταφοράς παραδίδονται στην πυρά, πανάκριβα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων καταστρέφονται, δεκάδες κτίρια καταλαμβάνονται, κι όλα αυτά χωρίς καμία επίπτωση για τους δράστες, που παραμένουν πάντοτε γνωστοί-άγνωστοι. Κι αυτό γιατί οι έκνομες πράξεις όχι μόνον περιβάλλονται από την ανοχή της κυβέρνησης αλλά και από ένα μανδύα «ηρωισμού» από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Για όσους αναρωτιούνται πως φτάσαμε ως εδώ, ίσως αρκούσε η ανάγνωση του ερωτηματολόγιου της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του 1ου Συνεδρίου της. Εμβρόντητοι διαβάζουμε ότι ζητείται από τους ερωτώμενους –προφανώς, κυρίως, μέλη της- να απαντήσουν αν συμμετέχουν σε οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ ή σε καταλήψεις τραπεζών, πολιτικών και κομματικών γραφείων και γενικά κτιρίων για να εγκατασταθούν μετανάστες! Είναι εμφανές, μάλιστα, από τον τρόπο που τίθενται οι ερωτήσεις, ότι όποιος κάνει κάτι από τα παραπάνω, πόσο δε μάλλον όλα, κερδίζει σε αναγνώριση και καταξίωση μεταξύ των μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν πάλι δεν αρκεί αυτό, να υπενθυμίσω ότι όταν πριν λίγες ημέρες, είχαμε επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ για να απελευθερωθούν δυο κτίρια από καταληψίες -στο ένα από τα οποία είχαν εγκατασταθεί από «αλληλέγγυους» δεκάδες μετανάστες- βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν άμεσα, διαμαρτυρόμενοι για την αυτονόητη πράξη της πολιτείας. Όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν «δημοκρατικό δικαίωμα», τις καταλήψεις, είναι εμφανές ότι γράφουν στα «παλαιότερα των υποδημάτων τους» το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, την έννοια της προστασίας της δημόσιας περιουσίας και του κράτους δικαίου και ουσιαστικά το ίδιο Σύνταγμα, του οποίου, κατά τα άλλα, «είναι κάθε λέξη»! Όποιου του «καπνίσει», για τον α ή β λόγο ή και χωρίς λόγο, μπορεί να «μπουκάρει» σε ένα κτίριο, δημόσιο ή και ιδιωτικό, να το καταλάβει και να το νέμεται χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Και γιατί να μην το κάνει, εφόσον μπορεί να απολαμβάνει όχι μόνον την ανοχή του κράτους αλλά ακόμη και την… προστασία του στην ανομία που συντελείται;

Οι αντιλήψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα το φαινόμενο των καταλήψεων, παράλληλα με τις νησίδες ανομίας τύπου Εξαρχιστάν, να πολλαπλασιάζεται και να εξαπλώνεται σαν καρκίνωμα. Το δημόσιο όχι μόνο εμφανίζεται ανήμπορο να διαχειριστεί την περιουσία του, αλλά και οι πολίτες που αντικρίζουν την ιδιοκτησία τους -οικίες ή ξενοδοχεία- κατειλημμένη από αγνώστους, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι αδυνατούν να κάνουν οτιδήποτε με ένα απρόθυμο κράτος να επιβάλει τη νομιμότητα. Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία για μετανάστες που ζουν στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, υπό την καθοδήγηση άγνωστων «αλληλέγγυων», με την πολιτεία, να στέκεται άπραγος παρατηρητής, γιατί δεν της επιτρέπουν να δράσει οι ιδεοληπτικές εμμονές συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν από το περιθώριο στην εξουσία.

Όπως, όμως, κατ’ επανάληψη, γράφεται και λέγεται τελευταίως, η μεγάλη συμβολή του τραγικού πολιτικού διαλλείματος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι η οριστική αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας από τις ψευδαισθήσεις που την είχε εμποτίσει ο αριστερός λαϊκισμός δεκαετιών. Όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια υπεύθυνη διακυβέρνηση, που όχι μόνο θα ξεβαλτώσει την οικονομία από τη στασιμότητα που την έχει καταδικάσει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και θα επιβάλει επιτέλους τον νόμο και την τάξη παντού και για όλους, χωρίς εξαιρέσεις σε άβατα και άσυλα. Αυτή τη διακυβέρνηση δεσμεύεται να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία.

 

Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης.

     

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Χρ. Κέλλα για τον αποκλεισμό αποσπασμένων εκπαιδευτικών από επιμορφωτική συνάντηση
Επόμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας