Πρωτοσέλιδο

Στη Λάρισα το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2017 – Υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας


Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ), για τη διεξαγωγή του σημαντικού πανευρωπαϊκού αγώνα «Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2017», που θα διεξαχθεί στην περιοχή της Λάρισας, τον ερχόμενο Οκτώβριο, υπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος της πόλης κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Δημήτρης Μιχελακάκης.

Με αυτόν τον τρόπο και μετά από απουσία δεκαετιών της πόλης της Λάρισας, από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας, δίνει την δυνατότητα για την εμφατική επιστροφή της περιοχής μας και στο χώρο του motor sport.

Η αποδοχή της πρότασης για συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με την ΟΜΑΕ, έγινε με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ είχε προηγηθεί οκτάμηνη περίοδος επαφών και συζητήσεων, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο ιστορικός αγώνας που θα έχει και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισα, Θεσσαλίας θα διεξαχθεί από τις 13-16 Οκτωβρίου του 2017, με την πόλη της Λάρισας να αποτελέσει το Κέντρο Αγώνα, το σημείο αφετηρίας και τερματισμού, ενώ το Service Park των αυτοκινήτων, θα βρίσκεται στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης.

«Με αυτήν τη διοργάνωση η Λάρισα μπαίνει στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού» επισήμανε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για δράσεις και πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και με την προσέλκυση μεγάλων γεγονότων που ως στόχο έχουν την προβολή της Λάρισας, με την πόλη να υποδέχεται  επισκέπτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης, υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με την ΟΜΑΕ για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ελλάδας, που αποτελεί  ένα σημαντικό πανευρωπαϊκό γεγονός στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Ομοσπονδία σε λογική εξωστρέφειας, μετά το Λουτράκι, την Θεσσαλονίκη και την Λαμία έρχεται στη Λάρισα η οποία πρέπει να γίνει παράδειγμα και για άλλες περιοχές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελακάκης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος επεσήμανε την ευρεία πλειοψηφία με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την  υπογραφή του συμφώνου συνεργασία με την ΟΜΑΕ και συμπλήρωσε τα εξής:. «Θέλουμε μεγάλα γεγονότα για την πόλη Προκειμένου να περάσουμε σε μια νέα εποχή που θα φέρει ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Επίσης, ο Έφορος Αγωνιστικού του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας Νίκος Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε πως η διοργάνωση του αγώνα εντάσσεται στη λογική και το πνεύμα του στρατηγικού σχέδιο μάρκετινγκ για την πόλη  υπογραμμίζοντας πως «μέσα από την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή θα υπάρχει μεγάλο όφελος για όλους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μιχελακάκης τόνισε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη διοργάνωση, που αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, στον αγώνα αναμένονται περίπου 130 συμμετοχές με το συνολικό αριθμό πληρωμάτων και αποστολών των ομάδων να υπολογίζονται στα 900 άτομα συνολικά, χωρίς να υπολογίζονται οι επισκέπτες.

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Λαρισαίων: Ορκίστηκαν 11 ακόμα επιτυχόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ
Επόμενο άρθρο Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου