Ειδήσεις

Μάξιμος: Παντελής ασυδοσία περιθωριακών με την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ!


«Όπως φαίνεται, οι μόνοι στην Ελλάδα που δεν θέλουν να αντιληφθούν τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, με την έξαρση της εγκληματικότητας και την παντελή ασυδοσία περιθωριακών ομάδων, που καίνε, σπάνε και απειλούν χωρίς καμία επίπτωση, είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του!Οι ευθύνες που φέρουν με αποφάσεις, όπως αυτή για την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, στο όνομα δήθεν σύγχρονων αντιλήψεων αντιμετώπισης της εγκληματικότηταςείναι τεράστιες. Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και η στήριξη της αστυνομίας στην επιτέλεση του έργου της». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την απάντηση τουαναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. ΝίκουΤόσκα,σε σχετική ερώτησή του για την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απάντησή του ο κ. Τόσκας υποστηρίζει ότι«το Υπουργείο και οι Υπηρεσίες του, υιοθετώντας σύγχρονες αντιλήψεις στη λογική αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών, στη βάση ενός συνολικού, συστηματικού και υπεύθυνου σχεδιασμού, με γνώμονα την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας και την ουσιαστικότερη προσέγγιση της στον πολίτη, χαράσσουν ορθολογική και συγκροτημένη πολιτική με απτά αποτελέσματα, όπως έμπρακτα υποδηλώνουν οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας τους τελευταίους μήνες αντικρούοντας, εν τοις πράγμασι, τους ανεδαφικούς ισχυρισμούς των ερωτώντων Βουλευτών περί “παντελούς ανικανότητας”. Κεντρικό άξονα όλων των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται αποτελεί η παροχή των πλέον ικανοποιητικών συνθηκών ασφάλειας και προστασίας στους πολίτες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας τους και στην αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας.

Προς τούτο, ενισχύεται ο τομέας της εμφανούς αστυνόμευσης, μέσω δράσεων με κυρίως προληπτικό – αποτρεπτικό και, σε συντρέχουσα περίπτωση, κατασταλτικό χαρακτήρα. Στο ανωτέρω πλαίσιο, εντάχθηκε και η αναδιάταξη του προσωπικού της Δύναμης Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης (Δ.ΕΛ.Τ.Α.), η οποία δεν αποτέλεσε αυτοτελή Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά επιχειρησιακή Ομάδα υπαγόμενη στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής. Ειδικότερα, κρίθηκε επιβεβλημένη η αξιοποίηση των ικανοτήτων του προσωπικού της εν λόγω δύναμης, σε άλλους τομείς αστυνομικής αρμοδιότητας, όπως η αντιμετώπιση της συνήθους και βαρύνουσας εγκληματικότητας και η συνδρομή τους στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στο πλαίσιο της ειδικής επιχειρησιακής τους δραστηριότητας».

Προηγούμενο άρθρο Γερμανικό Τηλεοπτικό Συνεργείο στις 23 Μαρτίου στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Δήμος Λαρισαίων: Ορκίστηκαν 11 ακόμα επιτυχόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ