Ειδήσεις

Εκδήλωση για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Χορτιάτη


Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση προς τους πολίτες στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης») για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Μιχάλης Γεράνης,  καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Μάρδας και Ιωάννης Σαρίδης. Εκ μέρους της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βενέτης Μπούρας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Λεωνίδας Μπακούρας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων κ. Μιχάλης Στεργιόπουλος για να ενημερώσουν τους πολίτες του Χορτιάτη αναφορικά με τις επεκτάσεις του δικτύου, τη διαδικασία σύνδεσης και τα οφέλη που προκύπτουν από τις χρήσεις του φυσικού αερίου.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Φάμελλο για τη συμβολή του, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, για την έναρξη της ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή του Χορτιάτη. Το φυσικό αέριο τόνισε, ως οικονομικότερο, φιλικό προς το περιβάλλον και καλύτερης ποιότητας καύσιμο είναι ευπρόσδεκτο τόσο από τους πολίτες των ορεινών περιοχών του Δήμου, όσο και για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα ωφεληθούν από την χρήση του φυσικού αερίου.

Από την πλευρά του ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, επισήμανε ότι υλοποιείται η ανάπτυξη του Δικτύου φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Με τις επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αερίου ανέφερε, θα τροφοδοτηθούν πολίτες σε νέες απομακρυσμένες περιοχές από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, δίνοντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας περαιτέρω στην ανάπτυξη μέσω της μείωσης του ενεργειακού κόστους και στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας, αναφέρθηκε στη διακριτή λειτουργία της εταιρείας ως Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής από 30/12/2016, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην σταθερή πορεία των επενδύσεων της εταιρείας όλα τα προηγούμενα έτη, καθώς και στην υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης της εταιρείας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι η σύνδεση του Χορτιάτη με το δίκτυο φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθεί έως την έναρξη της επόμενης περιόδου θέρμανσης, τροφοδοτώντας κατά τη διέλευση του αγωγού και ένα τμήμα της περιοχής της Εξοχής, με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις του Δήμου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι η αρμοδιότητα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι η κατασκευή, η συντήρηση, η λειτουργία και η διαχείριση του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου έως τον μετρητή. Οι Εσωτερικές Εγκαταστάσεις θα πρέπει να κατασκευάζονται σύμφωνα με τον Τεχνικό Κανονισμό και οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται σε αδειοδοτημένους τεχνικούς.

O Διευθυντής Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Στεργιόπουλος Μιχάλης ανέφερε ότι σε ισχύ βρίσκεται η προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια). Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στη διαδικασία σύνδεσης, τόνισε επίσης, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τον βασικό σχεδιασμό του Δικτύου Διανομής του Χορτιάτη και ότι το δίκτυο θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες αιτήσεις ενδιαφέροντος των πολιτών.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Πωλήσεων της Εταιρείας Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Βουλγαρίδης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η εταιρεία ως ο δεύτερος σε αριθμό καταναλωτών μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα, είναι αποκλειστικός προμηθευτής των μη επιλεγόντων Πελατών έως τις 31.12.2017 και ανέλυσε την εξοικονόμηση που προσφέρει το φυσικό αέριο έναντι των εναλλακτικών καυσίμων.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες και τους τοπικούς αδειοδοτημένους τεχνικούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, στην οποία δόθηκαν αναλυτικές διευκρινίσεις από τους εκπροσώπους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία σύνδεσης των πολιτών με το δίκτυο και την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο των επόμενων ενημερωτικών εκδηλώσεων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στο Φίλυρο, την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11:00.

 

 

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

 

Προηγούμενο άρθρο Κινητικότητα για σπουδές και Πρακτική άσκηση Erasmus
Επόμενο άρθρο Η αρμονία στην επικοινωνία παρουσιάστηκε στη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ.