Ειδήσεις

ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας: Μεροληπτική απόφαση


Μετά από προφορική καταγγελία συναδέλφου εναντίον του Διευθυντή του γυμνασίου Γιάννουλης για «απόκρυψη εγγράφου» και «εξύβριση» το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επισκεφθεί τον διευθυντή στο σχολείο όπως και το σύλλογο διδασκόντων. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι τουλάχιστον μεροληπτική σε βάρος του διευθυντή, αφού κατά πάγια τακτική η διερεύνηση ενός θέματος γίνεται με την έκθεση των απόψεων στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε., ώστε να υπάρχει σφαιρική ενημέρωση. Παρά τη βούληση του διευθυντή να ενημερώσει το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  για τα «καταγγελλόμενα», η απόφαση της πλειοψηφίας (ΣΥΝΕΚ, Παρεμβάσεις, ΠΑΜΕ) ήταν αμετάκλητη. Προς τι η βιασύνη και η παρουσία του Δ.Σ. στο σχολείο, όταν μάλιστα η καταγγέλλουσα δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί το σύλλογο διδασκόντων αλλά μόνο τον εαυτό της; Μήπως για τη δημιουργία εντυπώσεων και εκφοβισμού ή αναβιώνουν τα λαϊκά δικαστήρια; Από πότε το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. μετέχει σε αυτά;

Δυστυχώς, μερικοί δεν μπορούν να αποδεχτούν την κρίση του Πειθαρχικού Συμβουλίου το οποίο αθώωσε (4-1) το συγκεκριμένο διευθυντή από τις κατηγορίες της ίδιας συναδέλφου και μελών του προηγούμενου Δ.Σ. του συλλόγου γονέων. Θλιβερή παραφωνία ο αιρετός των Παρεμβάσεων ο οποίος μειοψήφησε κρίνοντάς τον ένοχο. Η κρίση του αυτή θα τον στιγματίζει από εδώ και πέρα.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι οι λογικές του ρεβανσισμού, των καταγγελιών και της υπονόμευσης δεν βοηθούν την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί σε ένα ήρεμο κλίμα ώστε να εκπληρώσει την αποστολή του και τον παιδαγωγικό του ρόλου.

Ενέργειες οι οποίες δυναμιτίζουν τις σχέσεις στο σύλλογο καθηγητών, στη σχολική κοινότητα, στη διεύθυνση των σχολείων είναι κατακριτέες και καταδικαστέες και θα μας βρουν όπως πάντοτε απέναντί τους.

ΛΑΡΙΣΑ    5- 3 -2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Λιτάνευσις ιερών εικόνων στην Ραψάνη
Επόμενο άρθρο Ημερίδα του Δήμου Τεμπών για τους δασικούς χάρτες