Ειδήσεις

Πανηγυρίζει η Ραψάνης την Κυριακή της Ορθοδοξίας


Πανηγυρίζει  μεγαλοπρεπώς η κωμόπολις της Ραψάνης την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την ιερά και φωτοφόρο μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Γεωργίου του Διδασκάλου και Νεομάρτυρος κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σάββατο  4 Μαρτίου 2017 και ώρα 5.30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός   μετ’ αρτοκλασίας  και θείου Κηρύγματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ραψάνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Κυριακή της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 7.30 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία  η   Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου  Ραψάνης, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου π.Αχιλλίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου. Αρτοκλασία, Ύψωμα  και Εγκώμια του Νεομάρτυρος ενώπιον της ιεράς λάρνακος των λειψάνων του. Ακολούθως θα λάβει χώρα η  λιτάνευσις των ιερών λειψάνων αλλά και των ιερών εικόνων, επί τη αναμνήσει της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων.
11.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία της Ραψάνης για τα θύματα της Ραψάνης στην επανάσταση του Ολύμπου του 1878.
5.00 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός, και τα Κτητορικά του Αγίου Γεωργίου, του Νεομάρτυρος.
Καλούνται οι φιλάγιοι χριστιανοί να προσέλθουν στην ιερά πανήγυρι του θαυματουργού Νεομάρτυρος της Εκκλησίας, αγίου Γεωργίου, του εκ Ραψάνης.
Προηγούμενο άρθρο Μαθητικές συναυλίες από το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Δ. Κιλελέρ