Ειδήσεις

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Κιλελέρ


Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται αυτές τις μέρες ο Δήμος Κιλελέρ. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα χωριά του Δήμου γίνονται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες συλλόγους και φορείς.

Tο Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ ο Σύλλογος Γυναικών Ζαππείου θα προφέρει σουβλάκια και λουκάνικα στους επισκέπτες υπό τους ήχους αποκριάτικης μουσικής. Η αποκριάτικη φωτιά θα ανάψει στον οικισμό Κυπαρίσσια της ΤΚ Μοσχοχωρίου στις 8 μ.μ. όπου θα προσφερθούν ψητά και άφθονο κρασί.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οι αποκριές θα γιορταστούν με το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς, συνοδεία μουσικής, κρασιού,  ψητών εδεσμάτων  και κάψιμο του καρνάβαλου στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:

στο Ελευθέριο,  σε συνεργασία με σύλλογο γυναικών με πάρτι μασκέ στις 4μ.μ στο δημοτικό σχολείο και στη συνέχεια αποκριάτικο γλέντι όπως και στο συνοικισμό γηγενών του Ομορφοχωρίου, σε συνεργασία με το μορφωτικό σύλλογο του χωριού, στις 7 μ.μ.

Στη Νίκαια σε συνεργασία με πλήθος φορέων, συλλόγων και εθελοντών στις 5 μ.μ. στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου δίωρο παιδικό πάρτι με κλόουν και facepainting στη συνέχεια αποκριάτικο ξεφάντωμα με μουσική από Dj

Στα Βούναινα στις 6 μ.μ σε συνεργασία με το μορφωτικό σύλλογο «Η καθ’ ημάς Ανατολή»,

στη Γαλήνη σε συνεργασία με το ΜΕΣ Γαλήνης και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου και δημοτικού, στη Γλαύκη σε συνεργασία με το μορφωτικό σύλλογο, στο Καλαμάκι, στο Κιλελέρ σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών «Αγία Μαρίνα» και το Μορφωτικό Σύλλογο, στη Μελία, στη Μέλισσα, στα Μύρα, το Καλό Νερό και το Σοφό της ΤΚ Μύρων, στο Νέο Περιβόλι, στο Αχίλλειο στις 8 μ.μ.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου θα προσφερθούν στους επισκέπτες σαρακοστιανά εδέσματα (φασόλια, φακές, χαλβάς, τουρσί ελιές, ταραμάς) και άφθονο κρασί. Οι εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας θα γίνουν:

Στη Νίκαια στις 10:00 στην κεντρική πλατεία Νίκαιας. Φακές, πατάτες βραστές, παρασκευή λουκουμάδων, γλέντι με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, αναβίωση εθίμου παραδοσιακού γάμου και διάφορα άλλα δρώμενα.

Στις 11:00 π.μ. στην Αγναντερή, στο Αρμένιο,  στα Βούναινα με παραδοσιακή ορχήστρα, χορούς και το ντόπιο έδεσμα σεπε, στη Γαλήνη με γαϊτανάκι, στη Γλαύκη με λαϊκοδημοτική ορχήστρα, στο Δίλοφο, στο Ελευθέριο, στο Ζάππειο, στο Καλαμάκι, στο Κιλελέρ, στο Μαυροβούνι με τη θεατρική παράσταση ο Μήτρος έχει κέφια στις 2 μ.μ., στη Μελία, στη Μέλισσα, στο Μελισσοχώρι, στο Μοσχοχώρι σε συνεργασία με το μορφωτικό σύλλογο, στα Μύρα, το Καλό Νερό και το Σοφό της ΤΚ Μύρων, στο Νέο Περιβόλι και τις Νέες Καρυές παρουσία παραδοσιακών μουσικών σχημάτων, στο Ομορφοχώρι παρουσία των χορευτικών τμημάτων του μορφωτικού συλλόγου, στον Πλατύκαμπο σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών, παραδοσιακοί χοροί και γαϊτανάκι, στη Χάλκη σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό σύλλογο, στη Χαρά σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών, στο Ψυχικό και στις 12:00 στο κλειστό γυμναστήριο Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θεατρική παράσταση «Ο Μήτρος έχει κέφια» στο Δ.Δ. Μαυροβουνίου
Επόμενο άρθρο Χρήστος Κέλλας: Η Ν.Δ. δεν ψηφίζει νέα μέτρα