Πρωτοσέλιδο

Σημαντικά οφέλη για τη Λάρισα από την Agrothessaly


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης για τη διοργάνωση της έκθεσης «Agrothessaly», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τις 9 εως τις 12 Μαρτίου, με τη συνδιοργάνωση Δήμου Λαρισαίων και HELEXPO.

Στο χώρο της Σκεπαστής βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης,  o δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτη Νταή.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος τόνισε ότι η στρατηγική συνεργασία του Δήμου με τη HELEXPO, πέρα από τη διοργάνωση της φετινής Αgrothessaly, διαμορφώνει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις, ώστε η πόλη της Λάρισας να αποκτήσει πολυχώρο για τη διοργάνωση εκθέσεων, μετά και τις μεγάλες ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, το 2018.

Σε ότι αφορά στην Agrothessaly, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν διαφαίνεται ότι η διοργάνωση θα είναι πετυχημένη. Ο αριθμός των εκθετών έχει εκτοξευθεί από τους 65 της προηγούμενης διοργάνωσης στους 150, ενώ η έκθεση θα λειτουργήσει σε χώρους 20 χλδ τετραγωνικών μέτρων. Επίσης ο στόχος είναι η προσέλευση περίπου 20.000 επισκεπτών, όταν στην περασμένη διοργάνωση που ήταν επίσης πετυχημένη, είχαμε 8.000 επισκέψεις.

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος επεσήμανε ότι από τα πρώτα βήματα της, τόσο η Agrothessaly όσο και η διαμόρφωση του εκθεσιακού χώρου, προσδίδουν στρατηγικά χαρακτηριστικά στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της Λάρισας, με θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με ημερίδες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκη και άλλους φορείς.

Το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ την έκθεση αναμένεται να επισκεφθεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγ. Αποστόλου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Με κόλπα επιχειρείτε να…ντριπλάρετε το ΑΣΕΠ
Επόμενο άρθρο Γιορτάζονται οι Απόκριες στις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ