Ειδήσεις

Υπολογιστές, προτζέκτορες και διαδραστικοί πίνακες στους Παιδικούς Σταθμούς του Δ. Λαρισαίων


Με φορητούς υπολογιστές, προτζέκτορες και διαδραστικούς πίνακες  εξοπλίζονται πλέον οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, με στόχο την αναβάθμισης των λειτουργίας τους και την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας.

Με ενέργειες που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Δ/νση Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τους παιδικούς σταθμούς και θα ακολουθήσει και η δεύτερη φάση, συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.

Τα παιδιά με τη βοήθεια των παιδαγωγών τους θα έχουν τη δυνατότητα συνδυάζοντας τη μάθηση με το παιχνίδι διασκεδαστικά και εύκολα με τη βοήθεια της αφής να δημιουργούν σχήματα, να ζωγραφίζουν, να σχηματίζουν εικόνες, να συνθέτουν παραμύθια, να παρακολουθούν εκπαιδευτικά video, να δημιουργούν και να εκφράζονται.

Επισημαίνεται ότι με ευθύνη της Διεύθυνσης ξεκίνησαν  εκπαιδευτικά προγράμματα, για το προσωπικό των παιδικών σταθμών, που παρακολουθεί καθημερινά στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου μας με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση και με παιδαγωγικό τρόπο των νέων συστημάτων.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλελέρ έκοψε την πίτα του
Επόμενο άρθρο Η Οικολογική Θεσσαλία για την ανάρτηση των δασικών χαρτών