Ειδήσεις

Μάξιμος: Η χώρα στο “τρενάκι του τρόμου”


«Η χώρα βρίσκεται και πάλι στο τρενάκι του τρένου –για να θυμηθώ το προεκλογικό σποτάκι με τα τρενάκια του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Καμένου. Και δυστυχώς τα σενάρια είναι δύο: το κακό και το χειρότερο! Νέα μέτρα με μειώσεις στο αφορολόγητο και τις συντάξεις ή 4ο μνημόνιο και αν όχι GREXIT». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις καθυστερήσεις στην δεύτερη αξιολόγηση (στο TRT και την εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Σωτήρη Πολύζου).

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση “ο χρόνος είναι χρήμα”. Όσο καθυστερούν να κλείσουν τη διαπραγμάτευση τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός. Όσοι κυκλοφορούμε στον κόσμο και μιλούμε με ενεργούς πολίτες, με εργαζόμενους, με συνταξιούχους, λαμβάνουμε τα μηνύματα. Ήμουν πρόσφατα στην κοπή πίτας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και ακούγοντας να περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση θυμήθηκα τον ενθουσιασμό με τον οποίο κάποιοι πριν δυο χρόνια, λίγες μέρες μετά τις εκλογές του Γενάρη, καλωσόριζαν το γεγονός ότι το νέο έτος μπήκε με το αριστερό!»

 

Τσαλαβουτούν στη λάσπη…

Ερωτηθείς για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και την απόπειρα εμπλοκής της συζύγου του από το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρακόπουλος είπε: «υπό το βάρος της κατάρρευσης τσαλαβουτούν πια στην λάσπη. Δεν θα περίμενα ποτέ να φθάσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης σε αυτά τα επίπεδα! Δυστυχώς, θυμίζει εποχές αυριανισμού, εποχές Κουτσόγιωργα. Τι να σας πω, τι άλλο θα δούμε όταν η ιδιωτική ζωή των πολιτικών χρησιμοποιείται κατ’ αυτόν τον τρόπο από τους πολιτικούς τους αντιπάλους;»

Ο Θεσσαλός πολιτικός κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει πειστικές απαντήσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι: «Ποιους συνάντησε. Ακούμε ότι συνάντησε την επενδυτική τράπεζα Ρότσιλντ. Ποιοι τους χαρακτήριζαν μέχρι πρότινος “κοράκια που πίνουν το αίμα των λαών”; Είναι ενήμερος ο κυβερνητικός εταίρος γι’ αυτήν τη συνάντηση; Γνώριζε ο κ. Τσακαλώτος, ήταν στο συγκεκριμένο δρομολόγιο; Ποιοί ήταν οι συνεπιβαίνοντες στην πτήση αυτή; Ποιος ο λόγος του ταξιδιού; Αυτά δεν πρέπει να μένουν στο σκοτάδι. Οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις».

 

Στερνή μου γνώση να είχα πρώτα…

Τέλος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο πρώην υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι εδώ ταιριάζει το “στερνή μου γνώση να είχα πρώτα”, καθώς από αυτά που ζητούν οι αγρότες τα περισσότερα μέχρι πρότινος ήταν αυτονόητα! Και μην παρασύρονται στην κυβέρνηση από το γεγονός ότι πολύς κόσμος, ενδεχομένως κουρασμένος ή παραιτημένος, δεν έχει βγει στους δρόμους όσο άλλες χρονιές. Είναι καζάνι που βράζει αυτή τη στιγμή ο αγροτικός κόσμος».

 

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης παρακάτω:

https://youtu.be/A9p0ZJ0RcPk 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τον Μητροπολίτη Λαρίσης επισκέφθηκε ο νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας
Επόμενο άρθρο Κ. Νούσιος: Απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση