Ειδήσεις

Χρ. Κέλλας: Ελεύθερες μετεγγραφές στους πολύτεκνους


Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης, την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις», μίλησε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που θα τοποθετηθεί και στην συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη, “σήκωσε” το θέμα των μεταγραφών των πολύτεκνων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, μετά και από σχετικό αίτημα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

«Θέλω να τοποθετηθώ για ένα θέμα που θεωρώ μείζονος σημασίας και αφορά τις μετεγγραφές πολύτεκνων και τέκνων πολυτέκνων. Επειδή το Σύνταγμα της Ελλάδος στην παρ 1 του άρθρου 21,  ορίζει ρητά πως οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται ειδικής φροντίδας από το κράτος και στην παρ. 5 του ίδιου άρθρου, αναφέρει ως υποχρέωση του κράτους το σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, ζητώ με την ευκαιρία εισαγωγής του συγκεκριμένου νομοσχεδίου για λόγους δικαιοσύνης, να προστεθεί στην παρ11 του άρθρου 19 και η περίπτωση των πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων, που πέτυχαν ή φοιτούν  σε σχολές ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, ώστε να μεταγράφονται στην πλησιέστερη προς τον τόπο κατοικίας τους σχολή ή εκεί που φοιτούν τα αδέρφια τους. Και τούτο γιατί οι πολύτεκνοι, πέραν των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία, έχουν αδικηθεί περισσότερο απ’ όλους, με μεγαλύτερες περικοπές στα χρόνια των μνημονίων», ήταν το χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησης του αν. Τομεάρχη Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον αρμόδιο Υπουργό να  αναγνωρίζει το πρόβλημα αφήνοντας ανοιχτό “παράθυρο” για διακομματική συμφωνία για το θέμα των μετεγγραφών.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για κατοχή μικροποσότητα κάνναβης
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία το Τουρνουά Τζούντο στον Πλατύκαμπο